Scuze, dar n-ai scuze…

Edward al VI-lea – rege al Angliei

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. (2 Timotei 1:7)

Astăzi ai ocazia să încerci din nou! De astăzi poţi să dai la o parte scuzele, pretextele reale sau ireale şi poţi căuta soluţii ca să fii biruitor. Dumnezeu te-a înzestrat cu tot ce ai nevoie pentru aceasta, dar… decizia îţi aparţine. Şi nu uita: „Dacă vrei să faci ceva cu adevărat, vei găsi o cale. Dacă nu, vei găsi o scuză!” (Jim Rohn)

Ce te determină să renunţi în faţa unei provocări? Ştiu! Circumstanţele, oamenii răi, situaţia financiară… Într-un cuvânt: scuzele.

La vârsta de 9 ani, Edward al VI-lea era doar un băieţaş care a primit o însărcinare greu de purtat, nu doar pentru un copil, dar chiar şi pentru un adult. A fost încoronat rege al Angliei şi al Irlandei pe 28 ianuarie 1547. De parcă nu avea suficiente griji, la încoronare, arhiepiscopul l-a rugat să urmeze exemplul lui Iosia, regele antic al lui Iuda: acela de a distruge idolatria şi de a-L venera pe Dumnezeu.

Ţinând cont de circumstanţe (vorbim despre o Anglie catolică, cu toate că Henric al VIII-lea – tatăl său – pusese capăt supremaţiei edeziasrice a Pontifului Roman, păstrând însă ceremonialul catolic), Edward nu a căutat scuze, ci a început să ia măsuri pentru a-şi transforma ţara. A susţinut reformatori tot mai radicali şi chiar a îndrăznit să îşi înfrunte sora mai mare (o catolică zeloasă), interzicându-i să asculte liturghia acasă.

În ciuda faptului că a domnit doar şase ani, Edward al VI-lea a reuşit să ducă Anglia pe calea protestantismului.

Elena Mura, Caransebeş (Caraş-Severin)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor