Dumnezeu și știința

Isaac Newton

Şi noi, dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. (Romani 12:1)

De cele mai multe ori în viaţă e nevoie să mergi cu capul plecat pentru că rişti să vezi un măr care cade, să te fereşti şi să ratezi ocazia de a schimba omenirea prin capacitatea pe care ţi-a dat-o Dumnezeu să o foloseşti spre binele tuturor.

Legenda spune că un măr i-a căzut în cap şi l-a deşteptat! Ai ghicit despre cine e vorba? Despre un renumit om de ştiinţă englez! Având înclinaţii spre ştiinţele exacte, acesta a revoluţionat fizica, punând bazele mecanicii clasice.

Isaac Newton s-a născut în data de 4 ianuarie 1643, în preajma izbucnirii războiului civil din Anglia şi a fost martorul executării regelui Carol I. Abia spre sfârşitul vieţii a avut parte de linişte, când pacea şi ordinea fuseseră consolidate în ţară. Orfan de tată, care a murit cu 3 luni înainte de naşterea lui, Isaac a fost părăsit şi de mamă la doar 3 ani, aceasta lăsându-l în grija bunicilor, care l-au trimis la şcoală din copilărie. Şcoala l-a format, oferindu-i bazele cunoaşterii.

Se spune că, într-o zi, pe când se odihnea la umbra unui copac, i-a căzut un măr în cap şi, astfel, a descoperit legea gravitaţiei, schimbând lumea. Isaac a fost un băiat silitor, care a considerat întodeauna că tot ceea ce a lăsat Dumnezeu omenirii trebuie descoperit pas cu pas. El s-a considerat pe sine ca „un copil ce se joacă pe malul mării, descoperind câte o piatră colorată, bucurându-se de ea, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa lui”.

Beni Pantea, Arad

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor