LUCRURI MĂRUNTE, CONSECINȚE MARI

Și noi dar, fiindcă suntem înconjurați cu un nor așa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică și păcatul care ne înfășoară așa de lesne și să alergăm cu stăruință în alergarea care ne stă înainte.
Evrei 12:1

În timpul unei vizite la prietena mea, am ieșit la o plimbare. Am oprit în fața parcului și a rezervației naturale, apoi am continuat pe poteca de pietriș de la începutul traseului. 

Vântul sufla cu putere, cerul era de un albastru liniștitor, presărat cu nori pufoși, iar crengile copacilor se unduiau ușor, salutându-ne în timp ce treceam pe lângă ele.

Conversația a curs liber la început. Am admirat culorile schimbătoare ale frunzelor, florile care încă înfloreau toamna și priveliștea pitorească a orizontului Manhattanului în depărtare. Pe măsură ce am urcat pantele, respirația noastră a accelerat, iar dialogul a scăzut.

Eram cam la două treimi din drum și coboram niște trepte cioplite în pantă când prietena mea s-a întors și m-a întrebat dacă am pietriș în pantofi? Surprinsă, am întrebat-o de unde știa. „Am și eu pietre în adidași”, a răspuns ea.

La poalele dealului, ne-am așezat pe o bancă de lemn, ne-am descălțat și ne‑am curățat pantofii de tot nisipul.

În timp ce îmi scuturam pantoful, m-am gândit la faptul că aceste particule minuscule erau atât de abrazive, încât provocau un disconfort extrem de mare în timp ce mergeam. Odată îndepărtate, mersul pe jos a devenit din nou plăcut. Duhul Sfânt mi-a adus în minte asemănarea dintre pietrișul din pantofii mei și păcatele „mici” pe care le găzduim atât de des fără să ne gândim – micile minciuni nevinovate, încăpățânarea (mândria) și nerăbdarea (egocentrismul).

Prin însăși natura lor, păcatele mici se transformă în păcate mari, distorsionând procesele de gândire ale cuiva, eliminând percepția evlavioasă și, în cele din urmă, îndepărtându-ne de pe calea neprihănirii. Păcatul ne separă de Dumnezeu și, în cele din urmă, ne va face să pierdem viața veșnică alături de El. Există consecințe pentru fiecare acțiune. Pierderea veșnică este cu siguranță o consecință prea mare de plătit pentru „lucruri mărunte”.

O, Tată ceresc, fie ca în viața noastră să nu lăsăm loc niciunui păcat! Întărește-ne să reflectăm întotdeauna roadele Duhului și caracterul lui Isus Hristos!

autor: Florence E. Callender

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor