DUMNEZEU VA AVEA GRIJĂ DE TINE

Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng nimic în grânare, și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai de preț decât ele?
Matei 6:26

Stând în sala de pauză în timpul prânzului, ne împărtășim adesea sentimentele și ideile pe diverse subiecte. Într-o zi s-a discutat subiectul pensionării. Printre ideile care reieșeau din conversația noastră se număra incertitudinea legată de faptul că nu vom avea fonduri comparabile cu salariul nostru actual. Unii nu erau siguri ce vor face cu tot acel timp liber. Alții au spus că vor călători și vor face toate lucrurile pe care nu le puteau face pentru că trebuiau să fie la serviciu în fiecare zi. Una dintre doamne a spus: „De ce vă faceți atâtea griji? Veți fi cu toții bine când va veni momentul.”

Această afirmație a fost atât de puternică, încât m-a făcut să realizez ceea ce ni se amintește în Biblie cu privire la Dumnezeul iubitor și grijuliu pe care Îl slujim. Așa cum Dumnezeu are grijă de păsările cerului, de animale și de toate creaturile, El va avea grijă și de copiii Săi. Uneori uităm acest lucru. Uneori nici măcar nu ne amintim să Îi cerem, și totuși, Isus este lângă noi.

Într-o zi, în timp ce mă uitam pe fereastră, am văzut o veveriță întinsă sub copacul din grădină. Stătea pe spate, relaxându-se, fără nicio grijă. Apoi, brusc, s-a întors, a sărit în picioare și a fugit repede în copac, în timp ce o mașină trecea pe lângă ea. Amintirea acestei întâmplări mă ajută să recunosc că trebuie să ne bazăm în continuare pe bunătatea lui Dumnezeu și că, indiferent de situație sau de circumstanțe, Dumnezeu va avea grijă de noi.

Așa că, atunci când va veni vremea pensionării mele, voi alege să nu-mi fac griji. Voi cere pur și simplu îndrumarea lui Dumnezeu și voi merge mai departe, știind că Cel care a promis că va avea grijă de mine este credincios promisiunii Sale. Nu trebuie să am nicio teamă, căci Dumnezeu va avea grijă de mine.

Ești neliniștită în legătură cu viitorul? Ai avut pierderi financiare, probleme de sănătate sau relații tensionate? Întoarce-te la Isus. Petrece timp în Cuvântul Său și găsește promisiunea pentru astăzi pe care El ți-o oferă. Iată una dintre promisiunile mele preferate: „Și noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu față de noi. Dumnezeu este dragoste și cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, și Dumnezeu rămâne în el” (1 Ioan 4:16).

Doamne, să ne încredem în promisiunea Ta și să fim sigure că Tu vei avea grijă de noi!

autor: Judie Lewis

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor