NECAZURILE NE AȘTEAPTĂ

Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului.
Efeseni 6:11

În timpul plimbării mele de dimineață, trebuie să trec printr-o zonă a străzii care a fost invadată de câini. Aceștia se întind pe trotuar și se năpustesc asupra oricui trece pe acolo. Cei mai mulți oameni care merg pe această porțiune de drum trec pe partea cealaltă când se apropie de locul unde sunt câinii. Problema este că nu întotdeauna câinii sunt acolo și uneori nu atacă. Este ușor pentru un alergător să se lase prins în gândurile sale și să uite de câini.

Dușmanul seamănă puțin cu acești câini. El stă la pândă și le întinde capcane celor neștiutori. Dacă nu vă luați măsuri de precauție, veți avea probleme. Din fericire, Dumnezeu nu ne-a lăsat să înfruntăm singuri necazurile care ne așteaptă. Biblia ne spune în Efeseni 6:11 că trebuie să ne îmbrăcăm cu toată armătura lui Dumnezeu.

Pentru a înțelege pe deplin această analogie, trebuie să ne punem în locul scriitorului. La vremea scrierilor lui Pavel, Ierusalimul și zona înconjurătoare se aflau sub ocupație romană. Romanii au revoluționat războiul și erau armata dominantă a vremii.

Soldatul roman își îmbrăca armura punându-și mai întâi centura. Aceasta nu semăna cu curelele cu care suntem obișnuiți. Ea avea fante pentru a fixa diferitele piese de armură.

Romanii erau, de asemenea, diferiți de soldații obișnuiți ai vremii prin faptul că purtau pantofi special concepuți, care le permiteau să stea în picioare indiferent de teren. Echipamentul, armele și antrenamentul lor se combinau pentru a le oferi soldaților romani un avantaj față de inamicii lor și le permiteau să îi domine pe toți cei care li se opuneau.

Ca și soldatul roman, creștinul are o apărare specializată împotriva dușmanului. Avem centura Adevărului, care este Isus; armura corporală a neprihănirii lui Dumnezeu; încălțămintea păcii care vine din Evanghelia lui Isus; scutul credinței noastre; coiful mântuirii pe care am primit-o prin Hristos; sabia Duhului, adică Cuvântul lui Dumnezeu, și darul rugăciunii.

Dacă învățăm să mânuim armele pe care Dumnezeu ni le-a dat, nu vom cădea pradă necazurilor care ne așteaptă. Prietena mea, îmbracă-te cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să poți rezista atacurilor celui rău!

autor: Aminata Coote

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video