MĂ IUBEȘTI? (II)

Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
Ioan 14:15

Cuvântul „iubire” este folosit în atât de multe feluri! Putem spune: „Oh, iubesc la nebunie pizza de la Roma!” sau „Iubesc această carte!”. Folosim cuvântul „iubire” în sens larg de cele mai multe ori.

Există trei tipuri de iubire: filială, care este prietenia, eros, iubirea dintre soți, și agape, care descrie dragostea pe care Dumnezeu o are pentru noi.

Cei mai mulți dintre noi au fost binecuvântați să experimenteze fiecare dintre aceste trei iubiri.

În copilărie am crezut că părinții mei erau foarte restrictivi. Am fost crescută într-un cămin creștin iubitor, dar uneori am simțit că părinții mei erau prea autoritari. După ce mi-am crescut cei trei fii împreună cu răposatul meu soț, îmi dau seama cât de norocoasă am fost că am fost crescută într-un cămin creștin iubitor, cu părinți iubitori, care au încercat să mă crească pe mine și pe cei patru frați pe „calea cea dreaptă și îngustă”. Cred că am experimentat mai puține lovituri și vânătăi în călătoria mea datorită dragostei și îndrumării părinților mei. Îmi dau seama acum că ar fi trebuit să am mai multă încredere în ei pentru a ști ce este mai bine pentru mine.

Încrederea și dragostea merg împreună? Eu cred că da. Dacă iubești pe cineva, poți avea încredere că acea persoană îți vrea binele – la fel ca Isus. Așa cum El a vrut binele lui Adam și al Evei. Învățăm de la primii noștri părinți că Dumnezeu este un Dumnezeu al iubirii și că El știe ce este mai bine pentru noi. Dacă avem încredere în El și dacă ascultăm de Cuvântul Său, putem fi fericiți în această lume plină de păcate. El ne-a dat Cele Zece Porunci și Cuvântul Său pentru a ne arăta cum să trăim. El ne-a dat cartea naturii. Îl avem pe Duhul Sfânt și îi avem pe îngerii noștri păzitori pentru a ne ajuta în această călătorie. Ellen G. White, în cărțile sale inspirate, ne oferă principii sănătoase de viață, care ne sporesc fericirea și calitatea vieții. 

Dumnezeu vrea să ne amintim că suntem creați după chipul Său și că trupurile noastre sunt temple în care El poate locui. El vrea ca noi să fim fericiți și să trăim o viață lungă, ca o mărturie vie a caracterului Său. El vrea ca noi să urmăm harta rutieră încercată și adevărată prin viață și să împărtășim ceea ce știm cu alții. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu minunat! Să ne amintim să Îl slujim cu o vigoare reînnoită, având încredere în dragostea Sa și urmând călăuzirea Sa!

autor: Gyl Moon Bateman

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video