CERERE DE RUGĂCIUNE

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

Eu cred în puterea rugăciunii. Mama mea era o luptătoare în rugăciune și avea o listă dedicată cererilor de rugăciune cu ajutorul căreia se ruga cu credință. Îmi împărtășesc cu plăcere motivele de rugăciune cu familia, membrii bisericii, prietenii și colegii de serviciu. Să-L vezi pe Dumnezeu răspunzând și acționând în numele copiilor Săi este o mărturie puternică.

Recent, am trăit un moment de răscruce în care o marmotă mi-a distrus curtea și veranda. Această situație m-a costat destul de mult stres și bani. S-au făcut multe rugăciuni în timp ce Îi ceream Domnului să mă ajute în această situație. Odată ce capcana a fost întinsă (tocmai de Ziua Independenței), rugăciunea mea constantă a fost ca Domnul să permită prinderea ei în timp util. Au trecut câteva zile, și tot nicio marmotă. Apoi am pus niște salată lângă capcană pentru a vedea dacă mai era prin preajmă și dacă pur și simplu evita capcana. Da, a mâncat tot, dar a rămas liberă. 

După ce a trecut o săptămână fără succes, am mutat cușca și am pus mere proaspete înăuntru. A doua zi, când m-am întors acasă, am constatat că toate merele dispăruseră, dar tot nu era nicio marmotă! Se pare că capcana era defectă. Am dat un telefon pentru ca vânzătorul de capcane să vină și să instaleze o capcană nouă. De obicei foarte atent și prompt, de data aceasta omul părea să aibă alte priorități. Devenind din ce în ce mai frustrată, am decis să apelez la serviciile altcuiva. Acesta a venit prompt și a pus o nouă capcană.

Am continuat să mă rog să prindem marmota repede. A doua zi, când am venit acasă, am constatat că verișoara sa, o veveriță, fusese prinsă în capcană. După ce a fost eliberată, rugăciunile au continuat. Câteva zile mai târziu, am observat că niciunul dintre fructele lăsate în afara cuștii nu fusese mâncat. Am pus câteva cărămizi peste gaură. După mai multe zile în care cărămizile nu au fost deranjate sau mișcate, am ajuns la concluzia că marmota se mutase și că era sigur pentru mine să repar și să securizez treptele de la verandă, așa cum făcusem cu restul structurii.

Rugăciunea mea constantă a fost ca marmota să fie prinsă. Niciodată nu I-am cerut Domnului să plece marmota, așa cum a ales să-mi răspundă la rugăciune. Acum, rugăciunile mele sunt ca voia Lui să se facă în viața mea și, oricum ar considera că este potrivit să răspundă, știu că pot avea încredere deplină în El.

autor: Angèle Peterson

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video