RUGĂCIUNEA DE DIMINEAȚĂ

Doamne, auzi-mi glasul dimineața! Dimineața, eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine și aștept.
Psalmii 5:3

L-am auzit pe tatăl meu citând acest verset în timp ce traversam camera în timpul unei săptămâni de rugăciune acum doi ani și îmi amintesc că m-am gândit vag: „Nu este o idee rea să începi să te rogi dis-de-dimineață și să vezi ce se întâmplă”. Asta a fost tot – un semnal electric care mi-a traversat rapid mintea, care a dus la formarea unui gând în fracțiuni de secundă și a trecut la fel de repede. Seara a continuat normal. M-am dus la culcare, am închis ochii, am căzut într-un somn adânc până când mi-a sunat alarma la ora 7:20. Nu aveam nimic urgent planificat pentru dimineață și speram să dorm puțin mai mult, dar m-am ridicat și am trecut prin bucătărie. Ce să fac acum? m-am întrebat.          

Apoi mi-am dat seama că nu am setat alarma. De fapt, am oprit toate alarmele înainte de a mă culca. M-am întors în camera mea cu lacrimi în ochi la această dulce realizare și am căzut în genunchi pentru a-I mulțumi Dumnezeului meu pentru modul blând în care a ales să-mi spună că dorea să începem ziua împreună.

De atâtea ori o luăm pe un drum greșit. Urmărim tot felul de alte lucruri și Îl părăsim pe Rege și Împărăția Sa. Atât de des dorim lucrurile pe care Dumnezeu le promite fără să facem ceea ce Dumnezeu cere pentru ca promisiunea Sa să devină a noastră. Dumnezeu le-a spus copiilor lui Israel: „Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, și niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului Dumnezeului tău, pe care ți le dau astăzi, dacă le vei păzi și le vei împlini” (Deuteronomul 28:13).

Dumnezeu ne-a spus să facem din El prioritatea noastră. Isus a spus următoarele cuvinte: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Iar Marcu ne spune: „A doua zi dimineața, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieșit și S-a dus într-un loc pustiu. Și Se ruga acolo” (Marcu 1:35).

Vă amintiți câte minuni a făcut după aceea, câte ispite a învins? Vă puteți imagina cât de mare a fost puterea pe care a primit-o de la Tatăl Său, încât a fost întărit să sufere și să moară pentru răscumpărarea noastră? Acum, imaginați-vă ce ar putea face El prin noi dacă ne-am dedica timp în fiecare zi pentru a-l petrece cu El în rugăciune!

autor: Viktoria Ivanova

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor