ÎNAINTE DE A TE RUGA

Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.
Matei 7:7

I-ai cerut vreodată ceva lui Dumnezeu, iar răspunsul Lui a fost atât de rapid încât nu ai avut timp să te dezmeticești? Iată în continuare o astfel de experiență.

Atât eu, cât și soțul meu aveam nevoie de ochelari noi, el însă avea mai multă nevoie decât mine. Eu îi purtam pe ai mei de aproximativ doi sau trei ani și, conform instrucțiunilor opticianului, trebuia să îmi fac un control oftalmologic bianual pentru a vedea dacă trebuie să mi-i schimb. Dar, mai ales, pentru a verifica dacă nu am glaucom, deoarece acesta este un sindrom ereditar. Eram obișnuită să-mi aud opticianul spunându-mi: „Ochii dumneavoastră nu s-au schimbat foarte mult, dar, pentru a fi în siguranță, ar trebui să vă luați ochelari noi.” Soțul meu, pe de altă parte, îi purta pe ai lui de opt ani, așa că era cu siguranță timpul pentru o schimbare.

Ne-am rugat: „Doamne, Tu știi că aceasta este o nevoie, și nu o dorință. Avem nevoie de ochelari noi, iar aceștia nu sunt ieftini. Doamne, avem nevoie ca Tu să te ocupi de acest lucru la timpul și în modul pe care îl consideri potrivit”.

Am decis să mă duc la furnizorul nostru obișnuit pentru a-mi testa ochii și apoi să îmi dea o estimare a costului pachetului care include rame, lentile de tranziție și strat antireflexie. Mi-am ales ramele și am dat un avans, iar procesul a început. Eu aveam prima programare, iar soțul meu urma. 

Mai târziu în acea săptămână, un prieten m-a sunat și mi-a spus: „Știți, de ceva timp vreau să vă iau un cadou pentru amândoi, dar nu am reușit să mă decid ce să vă iau. V-am auzit spunând că aveți nevoie de ochelari, așa că m-am hotărât să vă iau asta.” Pentru amândoi? m-am gândit în sinea mea. Cine face așa ceva? Nu erau deloc ieftini! Răspunsul este: Dumnezeu. Trei săptămâni mai târziu, amândoi mergeam cu o vedere mai bună cu noii noștri ochelari, totul pentru că Dumnezeu a ales să răspundă imediat la rugăciunea noastră. S-a folosit de un prieten generos pentru a ne răspunde la rugăciune. El ne-a spus în Cuvântul Său să cerem și să credem și El ne va da dorințele inimilor noastre dacă cerem după voia Lui. Asta nu înseamnă că, dacă nu ne răspunde imediat, nu trebuie să mai cerem din nou. El ajută întotdeauna la timp. Pur și simplu, cereți-I! El va veni în ajutor.

autor: Candy Monique Springer-Blackman

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor