PUTEREA BIBLIEI

Ghedeon și cei o sută de oameni care erau cu el… au sunat din trâmbițe și au spart urcioarele pe care le aveau în mână… și au strigat: „Sabia Domnului și a lui Ghedeon!” A rămas fiecare la locul lui, în jurul taberei, și toată tabăra a început să alerge, să țipe și să fugă.
Judecătorii 7:19-21

Cât de mult mi-am dorit ca ai mei copii să se bucure de experiența de a călători din Statele Unite, prin Mexic, până în țara mea, Belize. Într-o vară, în ciuda amenințării crescânde a jafului de pe autostradă din Mexic, le-am făcut bagajele lui Corbin, în vârstă de șapte ani, și lui Haadiya, în vârstă de cinci ani, și am pornit la drum. 

Am trecut de vamă și de biroul de imigrări și am început drumul prin Matamoros, Mexic. Eu am condus o mașină pentru nepotul meu, iar soțul meu a condus mașina noastră. Dumnezeul nostru omniscient, care cunoaște viitorul, lucrează în moduri atât de misterioase! Imediat după ce am trecut granița, El i-a ordonat nepotului meu să tracteze mașina pe care o conduceam cu celălalt vehicul al său, astfel încât să pot merge cu soțul și copiii mei.

Fiica mea a adormit în timp ce fiul meu se bucura de priveliște. O oră mai târziu, soțul meu a exclamat: „Este un jaf!” Mi-a spus să îi dau câțiva pesos pentru hoți. Mi-am luat rapid verigheta și am strecurat-o în interiorul Bibliei mele, ascunsă în compartimentul ușii. Am separat banii noștri, i-am dat o parte soțului meu, am ascuns o parte în hainele mele și i-am dat o parte fiului meu, pentru a o băga sub scaunul mașinii. Ochii i s-au umplut de lacrimi, dar a ascuns ascultător banii.

În față, mai mulți civili cu mitraliere au deviat traficul spre o benzinărie. Nepotul meu stătea lângă mașinile sale, care fuseseră deja desprinse de hoți. Aproape fiecare mașină avea un civil înarmat care cerea bani de la ocupanți. În timp ce soțul meu intra încet în benzinărie, doi tâlhari au început să lovească partea laterală a mașinii și soțul meu a oprit. Unul s-a dus la geamul lui și altul la al meu, cerând să ne vadă permisele. Tremurând, le-am înmânat, iar când am privit în jos, am văzut cum verigheta se reflecta dintre filele aurii ale Bibliei mele. Am atins Biblia, împingând verigheta și rugându-mă ca Dumnezeu să ne salveze.

Chiar în acel moment am auzit o împușcătură! Tâlharii au țipat confuzi în timp ce s-au repezit la vehiculele lor și au fugit, lăsându-ne, prin minunea lui Dumnezeu, nevătămați. Întotdeauna auzisem povești despre puterea Bibliei, iar acum pot să atest cu adevărat puterea ei magnifică!

autor: Caren Henry Broaster

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor