SĂ VĂD CU OCHI NOI

Deschide-mi ochii, ca să văd.
Psalmii 119:18

După ce am citit descrierea prietenei mele Dani despre frumusețea care se întindea sub ea în timp ce stătea la o înălțime de 4.572 de metri deasupra solului, mi-am amintit de o drumeție pe care am făcut-o până în vârful Muntelui Katahdin, în Maine, Statele Unite. Bucurându-mă de priveliște, m-am așezat, cu picioarele atârnând pe coasta muntelui, la 1.600 de metri deasupra nivelului mării. După un timp, am privit în jos și am observat cât de mult puteam să cad. Privitul în jos m-a făcut să mă simt brusc amețită. Confuză, nu mă puteam gândi cum să mă mișc și să mă îndepărtez de margine.

Chiar și amintirea acelui moment mi-a provocat o frică care mă strângea de gât. În același timp, creierul meu știa că Dani nu putea urca atât de sus. Am continuat să citesc în viteză povestea ei, încercând să înțeleg.

Însoțitorul lui Dani i-a spus să se aplece spre el și să închidă ochii. Plonjonul prin aer mi-a pus creierul în panică, parcurgând cu sufletul la gură restul poveștii, anticipând că se va termina prost. Suspansul îngrozitor m-a împiedicat să înțeleg entuziasmul lui Dani la căderea ei liberă. Apoi, creierul m-a prins din urmă și mi-a cerut să o citesc din nou. Încet.

Cuvinte precum parașutist, parașută, coborâre grațioasă, încredere au ieșit în evidență acolo unde înainte fuseseră trecute cu vederea. Ce diferență au făcut aceste cuvinte în ideile mele preconcepute!

Cât de des parcurgem cu atenție un pasaj biblic, văzând doar ceea ce ne așteptăm să vedem? Cum putem să-l citim din nou, ca și cum ar fi pentru prima dată? Iată câteva sugestii pe care le-am găsit utile. Rugați-vă pentru revelația Duhului Sfânt. Lăsați deoparte așteptările prestabilite. Încetiniți ritmul. Fiți atente la fiecare cuvânt. Marcați cuvintele și numerele repetitive. Ele sunt accentuate cu un motiv. Căutați semnificația numelor. Pun ele în valoare tema pasajului? Citiți o versiune diferită. Scrieți de mână o parte din pasaj. Ați observat și alte detalii importante? Analizați structura. Bucurați-vă de descoperirea unor noi perspective și lăudați-L pe Domnul pentru înțelepciunea Sa!

autor: Rebecca Turner

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor