CE E MAI BUN URMEAZĂ SĂ VINĂ!

În mijlocul pieței cetății și pe cele două maluri ale râului, era pomul vieții, rodind douăsprezece feluri de rod.
Apocalipsa 22:2

Este timpul căpșunilor în Sud! În funcție de vreme, perioada de recoltare începe de obicei la sfârșitul lunii aprilie și continuă până în iunie. Orașul meu natal din Tennessee, Statele Unite ale Americii, era o zonă de cultivare a căpșunilor, astfel că în timpul adolescenței mele a început Festivalul anual al căpșunilor, care includea încoronarea unei regine a căpșunilor. Deși asta s-a întâmplat cu mult timp în urmă, încă îmi amintesc numele primei regine!

Legătura mea cu fructele de pădure a fost mult mai umilă. Într-un an, în zilele fierbinți de vară, am cules destule pentru a câștiga bani pentru pantofii care erau foarte populari la acea vreme.

Mai târziu, când eram la facultate, soția unuia dintre profesori a avut un accident care a făcut-o să nu-și mai poată îndeplini treburile casnice. Mai multe fete din cămin s-au oferit voluntar să petreacă timp vinerea după-amiaza pentru a aspira, a șterge praful și a face alte treburi mărunte pentru a o ajuta.

După ce și-a revenit, a invitat grupul la o întâlnire de duminică cu vafe, avertizându-ne să ne oprim din mâncat înainte de a ne sătura prea mult, deoarece la sfârșit avea o surpriză. Când a venit momentul, ne-am bucurat că am ascultat-o! Surpriza a fost reprezentată de vafe crocante acoperite cu căpșuni proaspete și frișcă!

Soțul meu, Ted, și cu mine am lucrat mulți ani la un liceu cu internat din Candler, Carolina de Nord. Într-un an, unul dintre absolvenți a fost nepoata unor prieteni. Noi îi cunoscuserăm și părinții. Am invitat întreaga familie la cină după absolvire. La desert am mâncat tort cu căpșuni și frișcă. I-am asigurat că fructele de pădure erau locale și proaspete, dar unii s-au îndoit și ne-au întrebat cum puteam fi siguri. Eram siguri pentru că merseserăm cu o zi înainte să le cumpărăm de pe câmpul de căpșuni. Erau cu siguranță autohtone și proaspete!

Deși acesta este cel mai bun mod de a le savura, căpșunele sunt livrate și disponibile pe tot parcursul anului, alături de multe alte fructe, inclusiv afine, struguri și citrice. Dar, indiferent cât de bune sunt toate acestea, cred că fructele din pomul vieții din ceruri vor fi cele mai minunate fructe dintre toate. Vor fi douăsprezece feluri diferite și nu vom fi niciodată prea sătui pentru a mânca și a ne bucura de fiecare îmbucătură!

autor: Mary Jane Graves

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video