ÎN CE STAT LOCUIȚI?

Către sfinții și frații credincioși în Hristos, care sunt în Colose: Har și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos.
Coloseni 1:2

Atunci când călătorești, mai devreme sau mai târziu, cineva te va întreba: „Unde locuiești?”, urmat de „În ce stat e asta?” Am dat diverse răspunsuri de-a lungul anilor. „Locuiesc în partea de sud a orașului Lodi, California”, „Locuiesc într-una dintre comunitățile navetiștilor din Washington, D.C., chiar lângă Hagerstown, în statul Maryland” sau „Locuiesc în nord-vestul statului Alabama” sau „Acum locuiesc în Georgia”.

Mi-a plăcut să trăiesc în locuri diferite, dar nu este niciodată ușor să te muți, chiar și atunci când am fost convinsă că Dumnezeu mă conduce.

Apostolul Pavel, în scrisoarea sa către coloseni, a identificat nu numai orașul în care locuiau cititorii săi, ci și statul în care trăiau. În Coloseni 1:2, Pavel, vorbind pentru Timotei și pentru el însuși, a spus: „Către sfinții și frații credincioși în Hristos care sunt în Colose”. Ați înțeles?

Cititorii trăiau în orașul Colose, dar starea în care ei prosperau era „în Hristos”.

De unde știa Pavel că locuitorii din Colose trăiau „în Hristos”? Pentru că atât el, cât și Timotei, I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru „credința voastră în Hristos Isus și pentru dragostea pe care o aveți față de toți sfinții din pricina nădejdii care vă așteaptă în ceruri și despre care ați auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei… [care] dă roade” (versetele 4-6). Toate sunt dovezi ale stării lor „în Hristos”.

În acest moment, unele dintre noi trăiesc într-o stare de depresie, de frică sau de incertitudine. Dacă acesta este cazul în viețile noastre, este momentul să trecem la starea de a fi „în Hristos”. Nu trebuie să ne temem de această mutare, pentru că El a promis să ne ajute să facem această tranziție prin Duhul Său pe măsură ce ne rugăm, citim Cuvântul Său și îl aplicăm în viața și situațiile noastre. Mutarea poate fi un proces, dar cine nu și-ar dori să trăiască „în Hristos”, unde credința, dragostea, speranța și adevărul Evangheliei care produce roade ne înalță gândurile, rugăciunile, scopurile și chiar perspectiva noastră emoțională? În plus, în prezența lui Isus, putem experimenta „bucurii nespuse” (Psalmii 16:11).

Indiferent de ceea ce se întâmplă în locurile în care trăim, putem avea în continuare o mentalitate pozitivă, o stare de spirit sănătoasă atunci când alegem, clipă de clipă, să trăim „în Hristos”.

autor: Carolyn Rathbun Sutton

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor