VECHIUL REÎNNOIT

Slava mea va înverzi neîncetat și arcul îmi va întineri în mână.
Iov 29:20

Cândva am avut o geantă de mână care putea să cuprindă tot ce aveam nevoie să port. O luam cu mine oriunde mergeam. Am folosit această geantă de mână până când a început să se uzeze. Firul a început să se tocească și straturile au început să se desprindă. Dar am continuat să folosesc geanta, ignorând felul în care arăta, chiar dacă părea să strige: „Ajutor! Am nevoie de puțină atenție!” Pe măsură ce timpul trecea și eu continuam să o folosesc, mă întrebam adesea dacă mai observa cineva starea îngrozitoare în care se afla.

Într-o zi, m-am uitat la prețioasa mea geantă și am oftat. Trebuia făcut ceva! Am luat-o din garderobă și am golit-o de conținut. Apoi am luat un lighean și l-am umplut cu apă curată și săpun. Am folosit o perie pentru a-mi freca ușor geanta și o foarfecă pentru a îndepărta lucrurile inutile. După ce am făcut toate acestea, am luat niște clești de rufe și am agățat iubita mea geantă pe sârmă pentru a se usca.

În acea seară, după ce soarele și vântul și-au făcut treaba, am luat-o de pe frânghie. Acum era ușor rigidă și uscată și era plăcută la atingere. M-am bucurat de mirosul proaspăt de la curățarea sa recentă. Acum, geanta mea nu mai părea veche. De fapt, am continuat să o folosesc încă multe luni înainte de a-mi face curaj să o înlocuiesc cu o geantă nouă.

Această experiență mi-a adus în minte ce se poate întâmpla în relația noastră cu Domnul. Îl chemăm pe Domnul oricând, oriunde și în orice circumstanță care ne tulbură viața, iar El ne ascultă și ne răspunde la rugăciuni. Continuăm să facem acest lucru de nenumărate ori, de multe ori fără să ne oprim să ne umplem rezervorul spiritual prin citirea Bibliei și prin căutarea unei apropieri de Dumnezeu prin rugăciune și post. Plimbarea noastră cu Dumnezeu se aseamănă acum cu geanta mea de mână iubită, dar prea folosită.

Surori în Hristos, luptați împreună cu mine! Să ne hotărâm să reînnoim zilnic vechea noastră relație cu Domnul. Să înălțăm inimi fericite și recunoscătoare pline de laudă și mulțumire către Dumnezeu pentru multiplele Sale binecuvântări, astfel încât, asemenea lui Iov, să putem spune și noi: „Slava mea va înverzi neîncetat și arcul îmi va întineri în mână” (Iov 29:20).

autor: Elizabeth Ida Cain

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor