DURERI DE MUNCĂ

Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.
Efeseni 2:10

Cel mai mare număr înregistrat oficial de copii născuți de o singură mamă este de 69, la soția lui Feodor Vassilyev (1707–1782), un țăran din Shuya, Rusia. În 27 de internări, ea a dat naștere la 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți. Cazul a fost raportat Moscovei de către Mănăstirea Nikolsk la 27 februarie 1782.

În cei peste patruzeci de ani în care soțul meu a lucrat ca antreprenor, a avut parte de „durerile nașterii” de un alt fel. Adesea, la întoarcerea acasă în fiecare seară, el împărtășea scuzele pe care angajații săi le dădeau pentru că trebuiau să plece mai devreme sau pentru că nu veneau la serviciu.

În curând a devenit evident că cele mai multe dintre motive nu erau adevărate. Printre acestea se numărau „perle” precum: „Oh, am uitat! Am o programare la dentist și trebuie să plec acum”. Cei care au oferit această scuză au plecat și nu au mai fost văzuți niciodată, nici măcar pentru a-și cere salariul! Mai auzea și: „A trebuit să mă duc să-i cumpăr soției mele niște lapte” sau „Am rămas fără benzină și nu am mai putut veni la serviciu”. Odată, un tânăr a vrut să plece de la locul de muncă în mijlocul zilei. Scuza pe care a invocat-o a fost: „A murit bunica mea. Trebuie să mă duc la înmormântarea ei”. În mod ironic, soțul meu a întâlnit-o pe bunica „moartă” în oraș câteva zile mai târziu! Într-una dintre cele mai amuzante relatări, Jack nu a venit la serviciu pentru că avea dureri musculare după prima zi de muncă atât de mari, încât nu-și putea ridica pantalonii! Frustrat, Harold mi-a spus: „O să scriu o carte și o voi numi Dureri de muncă!”

Thomas Edison a suferit și el de „dureri de muncă”. El a observat că muncitorii săi se uitau constant la ceasul din fabrică. Fără să comenteze, a dispus amplasarea a zeci de ceasuri în jurul fabricii, însă niciunul dintre ele nu arăta aceeași oră. Angajații săi și-au dat seama curând că era mai ușor să se concentreze asupra muncii lor decât să se confrunte cu încercarea de a afla ora corectă.

Dumnezeu are multe de spus despre credincioșia la locul de muncă. În 2 Tesaloniceni 3:10, Pavel spune că „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce”. Un limbaj dur? Nu chiar, pentru că noi suntem lucrarea Lui, creați pentru a face fapte bune. Dumnezeu prețuiește integritatea la locul de muncă, dar și în viață.

autor: Dottie Barnett

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor