DARUL LUI DUMNEZEU

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.
Romani 8:28

Aveam 42 de ani și locuiam în Ypsilanti, în Statele Unite, cu soțul meu și cei trei copii. Stând la masa din bucătărie și plătind facturile, m-am oprit pentru a determina dacă eram în grafic cu menstruația, calculând zilele din calendar.

Fiica mea de treisprezece ani citea aproape de mine și m-a întrerupt din numărat pentru a mă întreba dacă știu Romani 8:28. I-am răspuns: „Nu, dar lasă-mă o secundă”. După ce mi-am dat seama că este posibil ca aceasta să fie întârziată și, nedorind să întârzii răspunsul ei, am spus: „Ce scrie acolo?” Ea a răspuns: „De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”. Am întrebat: „Ce anume?” Ea a repetat: „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”. Am întrebat cu severitate: „De ce îmi spui asta chiar acum?” Ea a ridicat din umeri: „M-am gândit doar să-ți împărtășesc și ție gândul acesta”.

Cu capul între mâini, am strigat: „Doamne, nu! Sunt prea bătrână pentru a avea un copil!” Domnul a spus: „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”. Am spus: „Dar, Doamne, Tu nu înțelegi. Sunt prea obosită”. Domnul a spus: „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.”

M-am ridicat în picioare și am declarat: „Nu-mi voi îndeplini niciodată visurile. Voi fi în scutece până în gât”. Și am continuat să mă îmbufnez. După vreo patru săptămâni, fiica mea de 15 ani s-a apropiat de mine și m-a întrebat: „Mamă, ce s-a întâmplat?” Am ridicat din umeri: „Nu știu”. Ea a spus: „Nu ești fericită că vei avea acest copil, nu-i așa? Mamă, chiar ar trebui să fii fericită că faci parte din planul lui Dumnezeu”.

Cu timpul și cu ajutorul lui Dumnezeu, inima mea s-a înmuiat, deoarece mi‑am dat seama de binecuvântările mele: un soț iubitor, un fiu de unsprezece ani și două fiice adolescente care au făcut toată diferența în această sarcină, inclusiv în travaliu, la naștere și în creșterea acestui copil prețios. Fetele au asistat la nașterea surorii lor. Cât de grozav este lucrul acesta! Iar fiul nostru și-a purtat cu mândrie surioara în biserică pentru prima dată. Încă de când micuța noastră a putut să se exprime, și-a dorit să fie doctor, și exact asta este astăzi, o rezidentă în chirurgie, cu abilitatea de a ajuta atât de mulți oameni. Prietenele mele, este adevărat! „Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu.”

autor: Joan Yelorda

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor