UNDE SUNT CEI NOUĂ?

Când i-a văzut Isus, le-a zis: „Duceți-vă și arătați-vă preoților!” Și pe când se duceau, au fost curățiți… Isus a luat cuvântul și a zis: „Oare n-au fost curățiți toți cei zece? Dar ceilalți nouă unde sunt?”
Luca 17:14,17

Am avut recent o problemă care mă împovăra. M-am plâns și I-am spus Domnului că, dacă El m-ar ajuta să-mi depășesc problemele, atunci m-aș simți mai entuziasmată să lucrez pentru El. L-am chemat în rugăciune și I-am cerut vindecare pentru problema mea.

Dintr-odată m-am văzut în povestea celor zece leproși. Toți se țineau la distanță în timp ce stăteau departe de Isus și cereau vindecare, strigând după milă. Isus nu a mers, pur și simplu, să pocnească din degete și să îi facă sănătoși. În schimb, El a rămas acolo unde era, i-a chemat înapoi pe ei și le-a spus să se ducă să se prezinte la preoți.

Dacă stai să te gândești bine, sună destul de ciudat. De ce ar trimite Isus oameni afectați să se raporteze la cei care caută perfecțiunea? Luca continuă istorisirea: „Și pe când se duceau, au fost curățiți” (Luca 17:14). Și atunci a avut loc minunea, ei au fost curățiți pentru că au ascultat și au urmat ceea ce Isus le spusese să facă.

Ai crede că lucrul acesta i-ar face fericiți pe toți, și probabil că așa a fost, dar doar un singur om a găsit adevărata bucurie. El este cel care s-a întors și I-a spus lui Isus cât de recunoscător era. Restul au continuat drumul pentru a primi acceptul preoților. Doar unul din zece a venit la Isus pentru a-I mulțumi. Nouă din zece erau destul de mulțumiți cu simplul fapt de a obține ceea ce doreau de la Isus, fără a se apropia cu adevărat de El.

Vreau să fiu cea care se întoarce la picioarele lui Isus și recunoaște cu mulțumire ceea ce a făcut El în viața mea. Deși poate că am strigat de departe sau chiar m-am plâns de departe, vreau să ascult ceea ce El îmi cere să fac. Vreau să primesc binecuvântarea de a fi vindecată în timp ce Îl urmez și merg oriunde mă trimite El.

Dacă ești unul dintre cei nouă, Isus întreabă de tine. Nu vrei să mi te alături la picioarele Lui?

autor: Karen D. Lifshay

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor