ÎNCREDERE ȘI ASCULTARE

Încrede-te în Domnul din toată inima ta și  nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.
Proverbele 3:5,6

În ultimii doi ani, am avut unele probleme de sănătate. Am consultat mai mulți medici și chirurgi diferiți, unii plini de compasiune și de grijă, iar alții nepoliticoși și fără vreun pic de compasiune.

Recent am fost la o tomografie computerizată și când m-am întors la medicul care a cerut-o, acesta mi-a spus că poate vedea o tumoare foarte mică lângă apendice. M-a asigurat că nu este cazul să mă îngrijorez și că nu este necesară o intervenție chirurgicală. M-a trimis la un chirurg, unul pe care îl cunosc foarte bine, care mi-a recomandat o biopsie. S-a stabilit o programare și m-am dus la chirurg.

„Veți avea nevoie de o intervenție chirurgicală”, a spus el, imediat ce a intrat în cameră. Nu a arătat nicio empatie în timp ce a continuat: „Și aceasta nu va fi ultima dvs. operație”. A refuzat să ia în considerare efectuarea unei biopsii.

Am plecat din cabinetul său foarte neliniștită și supărată. În acea noapte, de fiecare dată când încercam să adorm, o voce șoptită și liniștită îmi spunea: „Carol, ești bine. Nu ai nevoie de operație”. Am dat-o uitării și am încercat să mă culc din nou, dar din nou, vocea repeta acele cuvinte. În cele din urmă, am spus cu voce tare: „Bine, Doamne, Te aud”. Am simțit că dimineață trebuie să sun la spital și să anulez operația.

În dimineața următoare, după ce m-am rugat, Domnul mi-a pus o cântare în inimă. „Când umbli cu Domnul în lumina Cuvântului Său/Încrede-te și ascultă, căci nu există altă cale!” După momentele de devoțiune, am sunat și am anulat operația și am cerut o altă tomografie computerizată. Imediat, anxietatea mea a dispărut. Am invocat Psalmii 86:7: „Te chem în ziua necazului meu, căci m-asculți”.

Ceva mai târziu, m-am prezentat pentru a doua scanare și am așteptat mai mult de o lună până când am primit un telefon care să mă anunțe că scanarea a ieșit bine. Nu exista nicio tumoare! Îi sunt atât de recunoscătoare lui Dumnezeu pentru îndurările Sale față de mine! Pentru că mi-a atras atenția și m-a asigurat că nu aveam nicio tumoare. „Rugăciunea făcută cu credință va mântui pe cel bolnav” (Iacov 5:15).

Ce Dumnezeu puternic slujim noi!

autor: Carol Dawn Ricketts

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor