CÂND PUȚINUL ÎNSEAMNĂ MULT

Căci cine disprețuiește ziua începuturilor slabe? Aceștia șapte vor privi cu bucurie cumpăna în mâna lui Zorobabel. Aceștia șapte sunt ochii Domnului, care cutreieră tot pământul.
Zaharia 4:10

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a fost înființată în mod oficial la 21 mai 1863. De atunci, această biserică a devenit cunoscută în întreaga lume prin spitalele și școlile sale. Textul de astăzi se referă la „începuturi slabe”. Aș dori să împărtășesc poveștile a două femei care, conform standardelor omului, ar fi considerate „începuturi slabe”.

Prima doamnă este Anna Knight. Anna s-a născut în Mississippi, în 1874, la unsprezece ani după emancipare. Deși legea spunea că este liberă, societatea nu arăta acest lucru! Determinarea ei de a se educa și de a împărtăși credința sa nou-descoperită cu alții a făcut-o să devină prima femeie misionară adventistă de ziua a șaptea în India în 1907. Anna avea douăzeci și șapte de ani!

După ce sora Knight s-a întors în Statele Unite, și-a petrecut restul anilor la Oakwood College. Am avut privilegiul de a o întâlni într-o zi, în timp ce stăteam în campus așteptând ca prietenul meu de atunci să iasă de la ore. În timp ce așteptam, sora Knight s-a apropiat și mi-a spus: „Dacă Willie Lee te curtează, știu că știi să coși un nasture. Vino cu mine!” M-a dus în apartamentul ei din Cunningham Hall, căminul fetelor, m-a așezat și mi-a dat o fustă pe care mi-a spus că o purtase în timp ce fusese misionară în India. M-a rugat să înlocuiesc niște nasturi. Cred că mi-am îndeplinit slujba bine, pentru că m-a îmbrățișat și s-a rugat pentru mine înainte de a pleca!

Eugenia Isabella Cunningham, cunoscută mai bine sub numele de „Mama” Cunningham, a locuit, de asemenea, în campusul Oakwood College. Ea a venit la Oakwood Manual School pentru că dorea să devină misionară. Și-a cunoscut soțul și l-a născut pe fiul lor, C. C. Cunningham, în timp ce era angajată la Oakwood. Căminul fetelor a fost numit în onoarea „Mamei” Cunningham. Fiul doamnei Cunningham, Charles (C.C.), a devenit superintendent pentru educație în cadrul Conferinței Lake Region. Am avut privilegiul de a-l cunoaște în timp ce eram la Universitatea Andrews, unde soțul meu și-a terminat pregătirea pentru seminar.

Impactul acestor două doamne este încă resimțit în întreaga lume, în timp ce așteptăm revenirea Domnului nostru. Deși mulți le-ar considera „slabe”, am învățat că nimic din ceea ce se face pentru Domnul nu poate fi considerat slab, pentru că puținul înseamnă mult când Dumnezeu este în el!

autor: Wilma Kirk Lee

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video