CĂLĂTORIA SPECIALĂ

În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi.
Ioan 14:2,3

După ce am absolvit un al doilea masterat, la vârsta de 50 de ani, mi-am început noua carieră de consilier școlar la o școală primară din Oklahoma City, Statele Unite ale Americii. Mi-a plăcut noua mea slujbă. Fiecare zi era diferită – cu excepția unui singur lucru. Întotdeauna exista o criză. Era epuizant din punct de vedere emoțional, dar știam că Dumnezeu mă plasase acolo, pentru că avusesem un singur interviu pentru un post de consilier după absolvire. Interviul a decurs atât de bine, încât mi s-a oferit postul pe loc.

Câteva luni mai târziu, într-o dimineață, în timp ce conduceam spre serviciu, l-am văzut pe unul dintre elevii mei mergând la școală cu mama sa. O mai văzusem pe aceasta ducându-l la școală și înainte. În această dimineață, în timp ce îl priveam, un zâmbet mare mi-a apărut pe față. Își făceau călătoria zilnică către mine! Anticiparea faptului că era în drum spre mine m-a umplut de bucurie.

Asta m-a făcut să mă gândesc la o altă călătorie. Există Cineva care vrea ca eu să vin la El. Într-o zi, dorința mea sinceră este să merg la casa lui Isus. Acest gând îmi aduce mai multă bucurie decât aș putea exprima vreodată. Dar mă face să mă întreb: când Isus Se gândește la mine venind la locul Său, oare acest lucru Îi umple inima de bucurie? Îi trece un zâmbet mare pe față în așteptarea primirii mele în casa Lui?

Cred că da, căci textul de astăzi spune: „În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi” (Ioan 14:2,3).

Simpla citire a acestor versete mă face să știu că Tatăl meu zâmbește într-adevăr cu anticipare și bucurie la gândul că voi face o călătorie specială la El. Dar nu doar pe mine vrea să mă vadă. El vrea ca noi toți să venim. De aceea, El ne pregătește o casă. Așadar, de ce să nu ne pregătim cu toții să mergem și noi la El? Aceasta va fi călătoria cea mai bună pe care am putea-o face!

autor: Elaine E. Lyons

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor