DUMNEZEU MĂ ARE PE MINE

Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă și mântuiește pe cei cu duhul zdrobit.
Psalmii 34:18

Fața lui era frumoasă și avea cea mai liniștită expresie. Avea chiar și o urmă de zâmbet. Nu mai avea dureri și Dumnezeu îi dăduse pace. Pentru asta m-am simțit atât de recunoscătoare, dar, vai, cum s-a prăbușit lumea mea odată cu moartea lui. Înăuntru, am strigat: Nu, Doamne! Te rog! Nu! Am rămas cu inima frântă și m-am simțit total devastată.

Călătoria durerii a fost cea mai grea și mai sfâșietoare experiență din viața mea.

Încă nu găsesc cuvinte. Nu aș putea înțelege restul vieții mele fără iubitul meu lângă mine. A fost dragostea vieții mele, cel mai bun prieten și soțul meu în ultimii 25 de ani. Am fost binecuvântați cu o relație specială. Știam că Dumnezeu ne-a adus împreună. Acum, jumătate din mine dispăruse.

Zilnic Îi cer lui Dumnezeu să-mi dea mângâierea, pacea și puterea Sa. Dumnezeu mă ridică în timp ce încerc să merg înainte. Cuvântul lui Dumnezeu îmi dă speranță. „Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați!” (Matei 5:4). Deși uneori nu-L vedem sau nu-L simțim pentru că suntem în mare suferință, pe măsură ce trece timpul, vom recunoaște binecuvântările pe care ni le dăruiește – chiar și prin pierderea noastră.

Cu două zile înainte de a se stinge din viață, Steven mi-a spus că a stat treaz toată noaptea și a vorbit cu Dumnezeu. Fața lui era plină de bucurie și a spus: „Dragă, m-a luat. Dumnezeu mă are.” Dumnezeu îi dăduse această asigurare. El știa că Dumnezeu deținea controlul total. Nu eram pregătită, chiar și asistentele și doctorul credeau că mai avea timp, dar Dumnezeu știa altceva, i-a dat pace, iar fața lui dulce arăta asta.

Isaia 43:2 spune: „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine și râurile nu te vor îneca”. În timpul durerii noastre, când simțim că ne scufundăm, Dumnezeu ne poartă la mal și ne ajută să învățăm cum să trăim din nou. Este un proces lent, care durează toată viața, dar putem începe.

Sunt atât de recunoscătoare pentru un Dumnezeu care ne iubește atât de mult, încât a venit pe pământ, a murit pe o cruce și a înviat pentru ca într-o zi să putem trăi veșnicia cu El, reuniți cu cei dragi nouă! Eu mă agăț zilnic de promisiunile minunate ale lui Dumnezeu. Și tu poți face la fel. Îți mulțumesc, Doamne!

autor: Jean Dozier Davey

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video