CREDINȚA AUTENTICĂ

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
Efeseni 2:8,9

Ești din ce în ce mai obosită? Te simți stingheră spiritual? Vremurile grele îți spun că nu mai poți continua? Dacă ai nevoie de o încurajare, alege să te îndepărtezi de presiunile vieții, ia-ți cinci minute pentru a-ți exersa credința în Isus Hristos și vezi diferența pe care o poate face în viața ta.

De ani de zile, o prietenă mi-a împărtășit cum se simțea provocată să știe dacă credința ei este autentică. Apoi a aflat că ceea ce face credința autentică este persoana asupra căreia se concentrează – Isus Hristos. Dar, înainte de a putea depune mărturie despre autenticitatea credinței, a trebuit să o experimenteze personal. Odată ce a făcut-o, a putut să proclame că experiența ei a demonstrat credința autentică. Într-o zi, în timp ce citea scrisoarea lui Pavel către romani, a dat peste aceste cuvinte: „Astfel, credința vine în urma auzirii, iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos” (Romani 10:17). Atunci a putut să experimenteze credința autentică a lui Hristos.

Uneori, prietenele mele, vremurile grele pot împiedica exercitarea credinței autentice. Dar nu trebuie să vă faceți griji, pentru că Făcătorul credinței noastre este capabil să calmeze furtunile vieții. După cum afirmă Marcu: „El S-a sculat, a certat vântul și a zis mării: «Taci! Fără gură!» Vântul a stat și s-a făcut o liniște mare” (Marcu 4:39). Vedeți, credința autentică înseamnă să-ți pui încrederea în Hristos, și nu în tine însăți. Vrei să experimentezi o astfel de credință în ciuda haosului din lume?

„Și-L rog ca, potrivit cu bogăția slavei Sale, să vă facă să vă întăriți în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru, așa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credință” (Efeseni 3:16,17). Surori, țineți-vă bine, pentru că, așa cum declară Pavel, „ fără credință este cu neputință să fim plăcuți Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este și că răsplătește pe cei ce-L caută” (Evrei 11:6).

Oricare ar fi provocarea credinței tale, amintește-ți că Hristos nu te-a adus până aici pentru a te părăsi. El vrea ca tu să știi că dezvoltarea unei credințe autentice este o călătorie pe viață. Așadar, atunci când Îi permitem să locuiască în inimile noastre, vom experimenta și vom proclama credința autentică!

autor: Juliet L. Lucas Languedoc

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video