ÎNGERI ÎN JURUL NOSTRU

Îngerul Domnului tăbărăște în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie.
Psalmii 34:7

Era o zi de primăvară înnorată când am plecat de la atelierul mecanicului meu. Conduceam un vehicul nou. Ei bine, un vehicul nou pentru mine. Era un Jeep mai vechi. Aveam un scurtcircuit la luminile de frână și trebuia să înlocuiesc o piesă. Trebuia să fie comandată. Am plecat de la locație și am făcut un viraj brusc la dreapta. Acum, după cum am spus, acest vehicul era nou pentru mine. Eram obișnuită să conduc o mașină cu o rază de întoarcere diferită. Așa că, atunci când am virat, vehiculul nu a mers unde am vrut eu și am ajuns în mijlocul unui drum cu patru benzi, intrând pe contrasens.

M-am panicat și am încercat să îmi corectez cursul. În cele din urmă am reușit să mă îndrept, dar știam că probabil încălcasem mai multe reguli de circulație, printre care faptul că nu semnalizasem. Eram mulțumită că mă îndreptam în direcția corectă, dar apoi am văzut o mașină de poliție în oglinda retrovizoare. M-am dat la o parte pentru a-i lăsa să treacă, dar au oprit în spatele meu. Apoi s-au aprins luminile și am tras pe dreapta.

Încă încercam să-mi revin după incidentul stresant, când femeia polițist mi-a spus că m-a tras pe dreapta deoarece conduceam neregulamentar. Mi-a spus că era cât pe ce să provoc un accident pentru că nu semnalizasem când mă întorceam pe banda mea. Am încercat să-i explic că aveam o problemă mecanică. Ea a continuat, spunându-mi că am încălcat mai multe reguli de circulație, inclusiv că nu am semnalizat schimbarea benzii de circulație, că am depășit necorespunzător și, pe deasupra, că nu mai aveam farul din spate. Mi-a cerut permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și dovada de asigurare. I-am dat documentele, iar ea s-a îndreptat spre vehiculul ei.

A stat acolo o perioadă destul de lungă de timp. Când s-a întors în cele din urmă, mi-a spus că nu mă va amenda pentru toate încălcările mele. Singura pentru care m-a amendat a fost că nu am semnalizat schimbarea benzii de circulație. M-a pus să semnez amenda și m-am grăbit spre casă.

L-am lăudat pe Dumnezeu în acel moment pentru două binecuvântări foarte importante: În primul rând, nu provocasem un accident. Ar fi putut fi fatal. Puteam să mor și să omor pe altcineva. În al doilea rând, ofițerul a ales să nu mă amendeze pentru tot ce am făcut. Aleluia! Îngerii lui Dumnezeu sunt întotdeauna în jurul nostru și ne protejează!

autor: Eva M. Starner

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor