CĂLĂTORIA

Și Domnul a trecut pe dinaintea lui și a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare și milostiv, încet la mânie, plin de bunătate și credincioșie.”
Exodul 34:6

Astăzi, încă o dată, am fost trezită de harul și îndurările lui Dumnezeu. Nu era obligat, dar sunt aici, lăudat fie Domnul nostru! Am făcut ceva special pentru a mai vedea o zi? Nu, este doar o altă binecuvântare pe care El mi-o oferă și sunt extrem de recunoscătoare. În timp ce mă gândeam la îndurările lui Dumnezeu, mi-am dat seama că merită să-L cunosc pe Cel care dăruiește dragoste fără măsură. Dumnezeu a fost o figură constantă în viața mea de când mă știu. În timp ce mă adunam pentru o altă plimbare epică – pentru cei care poate nu știu, îmi place să fac plimbări lungi –, m-am simțit îndemnată să miros trandafirii. Îmi place să mă rog și să vorbesc cu Dumnezeu. Mersul pe jos mă ajută, de asemenea, să mă conectez cu cei dragi. Am fost îndemnată de Duhul Sfânt să iau legătura cu vărul meu Terry din Canada. Am vorbit mult timp, depănând amintiri din trecut și împărtășind cât de milostiv și plin de îndurare a fost Dumnezeu. Amândoi am fost de acord că niciunul dintre noi nu a fost închis, nu a fost cu probleme economice grave, nu a rămas fără adăpost fizic, nu a fost spitalizat, nu s-a confruntat cu experiențe de moarte apropiată și nici nu a avut de-a face cu persecuția pentru credința noastră. Aceste libertăți nu ar trebui să fie luate de bune, ca și cum ni s-ar cuveni. Lăudat să fie Domnul!

În timp ce-mi continuam călătoria, am observat un trandafir frumos, între spini și pietre. M-am aplecat și am făcut o fotografie. Cum putea o floare atât de superbă să crească în mijlocul acestor pericole sufocante?, m-am întrebat. Rădăcinile ei erau înfipte adânc în pământ. Ancorată de proiectul Creatorului său, nimic nu-i putea opri creșterea. Mi-a amintit că, în calitate de creștini, putem înflori oriunde ne plantează Isus. Indiferent cât de spinoasă, mohorâtă și brutală este calea, Isus este cu noi. „Lăudați pe Domnul căci este bun, căci în veac ține îndurarea Lui!” (Psalmii 136:1).

Un zâmbet uriaș a apărut pe fața mea. Inima mea s-a luminat și a strălucit de bucurie. Dacă Isus observă floarea de pe marginea drumului și îi arată milă și har, nu credeți că El poate face același lucru pentru copiii Săi, pentru tine și pentru mine?

Știu că El poate, căci Dumnezeul nostru abundă în bunătate!

autor: Corletta Aretha Barbar

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video