UN CARACTER BUN NU ARE NEVOIE DE PUBLICITATE

Un nume bun este mai de dorit decât o bogăție mare și a fi iubit prețuiește mai mult decât argintul și aurul.
Proverbele 22:1

Evoluția corupției în lume a devenit un spectacol de rutină. Fie că este vorba de scenarii politice, religioase, de muncă sau de familie, rapoartele de corupție, imoralitate și decadență sunt frecvente. Bărbaților și femeilor nu pare să le mai pese de faptul de a avea un nume bun. Se pare că onoarea, etica și morala pot fi cumpărate la un preț corect, iar mulți se bucură de un cont bancar mare ca rezultat. Pentru a avea un nume bun, trebuie mai întâi să ai un caracter bun și să nu cedezi la minciună, înșelăciune și perversitate. Pentru a fi femei integre, este necesar să ne schimbăm unele obiceiuri. Integritatea nu este doar un cuvânt, ci o calitate care se dezvoltă în timp. Integritatea nu se demonstrează prin cuvinte. Ea este dezvăluită prin acțiunile tale, care îți arată valoarea. Când trăiești pentru lume, doar lucrurile lumii contează, dar când trăiești pentru Dumnezeu, valorile tale se schimbă.

Când Isus a predicat, unii oameni care L-au ascultat se considerau întregi și perfecți. Dar El i-a avertizat cu tărie: „Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor și a fariseilor, cu niciun chip nu veți intra în Împărăția cerurilor” (Matei 5:20). Cei mai mulți dintre urmașii Săi erau săraci, dar adesea mândri. Ei tânjeau după un rege care să îi elibereze de problemele lor. Unul care să lucreze pentru a le satisface nevoile lumești. Din această cauză, ei nu erau diferiți de păgânii pe care îi urau. Concentrarea lor trebuia să se schimbe de la lucrurile lumii la Împărăția cerurilor.

Prețioasa lecție a Maestrului vorbește astăzi inimilor noastre. Trebuie să fim întregi în toate. Dacă integritatea noastră este superficială, dacă există doar în ceea ce se vede, atunci trebuie să ne schimbăm atenția și să ajungem la nivelul inimii. Pentru a fi femei diferite de lume, credincioase, oneste cu ceilalți, cu noi înșine și cu Dumnezeu, trebuie să Îl lăsăm pe Domnul să intre pe deplin în viața noastră. În acest fel, viețile noastre vor demonstra un caracter care Îi mărește Numele Lui.

Atunci când ne punem valoarea doar în exterior, și nu în construirea unui caracter bun, nu vom fi niciodată cu adevărat fericite. Numai un caracter modelat după asemănarea Fiului lui Dumnezeu ne va permite să fim instrumentele de care Isus are nevoie pentru a ajuta la salvarea oamenilor pentru viața veșnică.

autor: Suelida Silva Pereira

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor