ÎNCURAJEAZĂ-I PE CEI DIN JUR!

De aceea, mângâiați-vă și întăriți-vă unii pe alții, cum și faceți în adevăr.
1 Tesaloniceni 5:11

După ce David a primit vestea că Saul se îndrepta spre Zif pentru a-l căuta și a-l ucide, Ionatan s-a dus să-l găsească pe David și l-a încurajat să rămână puternic în credința sa în Dumnezeu. „Nu te teme de nimic”, l-a liniștit Ionatan, „căci mâna tatălui meu Saul nu te va atinge. Tu vei domni peste Israel și eu voi fi al doilea după tine; tatăl meu Saul știe și el bine lucrul acesta” (1 Samuel 23:15-17). O mică încurajare poate face mult, mai ales când Dumnezeu este în ea.

Frații mei și cu mine eram copii cuminți, de cele mai multe ori luam note bune la școală, respectam regulile și eram în general plăcuți. Eram implicați în activități legate de școală și biserică, cântând adesea într-un trio cu sora noastră, Eula, ca pianistă. Abia când am crescut am întrebat-o pe mama mea de ce nu am auzit niciodată cuvinte de încurajare din partea ei. Ea a răspuns: „Sora X, (o soră mai în vârstă din biserică, presupusă mai înțeleaptă și mai experimentată în creșterea copiilor) mi-a spus că, dacă nu vă încurajez, vă veți strădui întotdeauna mai mult”. Dacă ne-ar fi încurajat, probabil că ea a crezut că ne-o vom lua în cap, așa cum se spunea pe atunci. Sunt atât de recunoscătoare că nu am urmat acest sfat în timp ce ne creșteam copiii sau predam la școală!

Ellen G. White scrie: „Cuvintele blânde, vesele și încurajatoare se vor dovedi mai eficiente decât cele mai vindecătoare medicamente. Acestea vor aduce curaj în inima celor descurajați, iar fericirea și soarele aduse în familie prin acte de bunătate și cuvinte încurajatoare vor răsplăti efortul înzecit” (Căminul adventist, p. 217).

Deseori, un articol din devoționalul pentru femei rezonează atât de mult cu mine, încât am o dorință puternică de a-i face cunoscut scriitoarei cât de mult m-a binecuvântat. Îi caut numele în biografii. Atunci când este menționată o lucrare publicată sau o slujire specială, site-ul web sau adresa de e-mail se află adesea în biografie. Dacă scriitoarea este pe Facebook, îi trimit un mesaj. Alte indicii sunt foarte utile: numele de familie, casa bisericii sau locul de muncă. Când scriitoarea este găsită și misiunea mea este îndeplinită, ea este încurajată și eu sunt binecuvântată. Găsirea unei persoane pe care să o încurajezi nu trebuie să fie dificilă. Este simplu să spui: „Bună treabă! Îți mulțumesc pentru grijă, ești foarte talentată…”  Încurajează-i pe cei din jur astăzi!

autor: Shirley Sain Fordham

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor