DOAR O REPETIȚIE GENERALĂ

Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui și nu va mai putea de veselie pentru tine.
Țefania 3:17

Îmi place să cânt. Am cântat pentru prima dată în public cu tatăl meu când aveam patru ani. Obișnuiau să aducă un scaun pe care să stau în picioare în timp ce cântam cu tatăl meu. În studiul Bibliei, am învățat că muzica este parte integrantă a Cerului!

Am fost provocată în slujbele bisericești la care am participat de către cei care stăteau în apropiere, când mi-au spus că eu cântam prea tare! Le-am răspuns adesea: „Mă pregătesc pentru timpul de necaz, când nu va fi niciun acompaniament”. Acum, dacă cineva mi-ar vorbi despre imnurile pe care le cânt, ar trebui să spun: „Aceasta este repetiția generală”. Permiteți-mi să vă explic.

În Apocalipsa, Ioan scrie: „Și cântau o cântare nouă” (Apocalipsa 5:9). Mi se pare că, pentru a fi incluse în acel număr pe care nimeni nu-l poate număra, va trebui să cântăm un cântec care să spună povestea despre cum am trecut peste toate necazurile vieții.

Ellen White scrie că îngerii așteaptă cu nerăbdare momentul în care vor auzi imnurile celor binecuvântați și vor sărbători triumful planului de mântuire a omului. Dar chiar și îngerii se vor opri să asculte cântecul pe care îl vom cânta noi! Ei nu pot decât să asculte, căci ei nu au luptat și nu au biruit prin sângele Mielului într-o lume a păcatului!

Va fi un cântec puternic și vesel! Vă puteți imagina mai mulți oameni decât ați putea număra exprimându-și încântarea față de noua lor locație – cântând? Pentru cei care nu se simt confortabil cu sunetele puternice în timpul închinării, aceasta este repetiția generală! Poate că aceasta este ceea ce și-a imaginat psalmistul în Psalmul 150, când a scris despre atâtea instrumente muzicale – țambale, trâmbițe, corzi și tobe!

Data viitoare când vă aflați într-un serviciu de închinare și vi se cere să vă ridicați în picioare și să cântați imnul de la serviciul divin, amintiți-vă că exersați pentru ziua în care îngerii vor tăcea, căci ei vor asculta cântecul nostru de bucurie! Așadar, cântați cu voce tare! Aceasta este repetiția generală, prietenii mei. Sunteți pregătiți să cântați?

autor: Wilma Kirk Lee

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video