BUCURĂ-TE DE CĂLĂTORIE!

Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine.
Geneza 50:20

Unul dintre cele mai triste versete din Biblie se găsește în povestea lui Iosif: „Mai-marele paharnicilor nu s-a mai gândit însă la Iosif. L-a uitat” (Geneza 40:23). Citim apoi primul verset al capitolului 41: „După doi ani…”.

Imaginați-vă dezamăgirea! Iosif interpretează visele pentru paharnic și brutar. Paharnicul este de acord să pună o vorbă bună pentru Iosif. Și uită. Poate că și tu ai avut pe cineva care te-a dezamăgit în felul acesta. A spus că va face ceva, dar nu a făcut-o. Sau poate că ai jucat rolul paharnicului. Pierdut în propria bucurie sau în viață, ai uitat.

O știre a făcut înconjurul internetului. O misionară și învățătoare cu vechime și-a dat seama că este timpul să se întoarcă acasă. Devenise o parte a comunității, iar aceștia o iubeau ca pe una de-a lor. La petrecerea de adio, unul dintre elevii ei i-a oferit un cadou prost împachetat. Deschizându-l, ea a văzut ceea ce părea o scoică banală, dar a recunoscut-o ca fiind una care se găsea doar pe o anumită plajă aflată la vreo 60 de kilometri distanță.

– De unde ai luat asta? a întrebat ea.

– Am mers pe jos până la plajă ca să ți-o găsesc, a răspuns el.

– Ai mers pe jos?! a exclamat ea.

A zâmbit.

– Doamna învățătoare, călătoria face parte din dar!

Povestea lui Iosif se termină cu bine. Cu toate acestea, în timp ce-și trăia viața, el nu cunoștea finalul. Ar fi putut cu ușurință să se îndepărteze de Dumnezeu din cauza frustrării și a mâniei. Totuși, prin toate acestea, el pare să găsească mulțumire. Pentru Iosif, călătoria făcea parte din dar.

Oricare ar fi poverile pe care le porți, orice îngrijorare te ține trează, amintește-ți: călătoria face parte din dar – darul că lui Isus Îi pasă, Și-a dat viața pentru tine și are un plan pe care poate nu-l vezi, dar pe care mai târziu îl vei recunoaște ca fiind o parte necesară a călătoriei tale.

 „Dumnezeu nu-Și conduce niciodată copiii altfel decât ar alege ei să fie conduși, dacă ar putea vedea sfârșitul de la început și ar putea discerne gloria scopului pe care îl îndeplinesc în calitate de colaboratori ai Lui” (Ellen White, Divina vindecare, p. 479).

Fie ca astăzi să găsim bucurie în călătoria noastră!

autor: Merle Poirier

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor