O ZI DE NAȘTERE MAI NEOBIȘNUITĂ

O inimă veselă este un bun leac.
Proverbele 17:22

Cu câteva săptămâni în urmă, am sărbătorit cea de-a nouăzeci și noua aniversare a mamei mele. Mama intrase într-un azil de bătrâni cu doar două luni și jumătate înainte, din cauza căderii fiicei celei care o îngrijea. La trei zile după ce s-a mutat, mama a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și a fost plasată în izolare. Este o persoană foarte sociabilă, așa că acest lucru a fost dificil pentru ea. Locuiesc la aproximativ 3.000 de kilometri distanță, așa că am început să o sun în fiecare zi. Vocea ei părea fragilă. În ciuda veseliei ei obișnuite, părea descurajată.

Într-o zi am sunat și i-am adăugat în apel pe cei doi fii ai mei din Alaska și Washington. În timp ce vorbeam, fiul meu cel mic i-a spus că el și familia lui plănuiau să zboare în Missouri pentru a fi alături de ea la petrecerea de nouăzeci și nouă de ani. Mai erau mai puțin de opt săptămâni până atunci. Dintr-odată, vocea aceea fragilă s-a schimbat! Am întrebat-o ce fel de petrecere își dorea pentru ziua de naștere. A spus că vrea o slujbă religioasă și un tort roz. Așa că au început planurile! Aveam să aducem biserica la ea!

A sosit și ziua cea mare, sala de mese a fost decorată cu multe baloane, flori și două torturi mari frumoase roz. Familia și prietenii au fost întâmpinați cu o primire specială și o rugăciune de deschidere. Fratele meu a cântat trei imnuri, acompaniat la chitară. A urmat un devoțional scris special pentru această ocazie de unul dintre nepoții ei. Spre sfârșitul slujbei, mama mea s-a ridicat în picioare și a recitat o poezie pentru copii pe care o scrisese. Apoi i-a provocat pe toți să facă din Isus cel mai bun Prieten al lor și să fie pregătiți pentru venirea Sa.

Am fost puțin surprinsă că a ales acea poezie, dar apoi mi-am dat seama că aceasta conținea câteva versuri care ar fi putut să o ajute să treacă peste descurajarea provocată de faptul că lumea i s-a întors cu susul în jos: „Nu mă voi simți tristă și nu mă voi simți descurajată /Nu voi plânge și nu mă voi supăra /Voi sta aici cu un zâmbet obraznic /Iar lucrurile nu sunt atât de rele pe cât ar fi putut fi /Stau aici la soare și mai prind un pește în undița mea.”

Și exact asta făcea! Tocmai fusese la pescuit pentru Isus, cerând un serviciu religios pentru petrecerea de ziua ei. Tortul aniversar a fost savurat de toți. A fost cea mai neobișnuită și mai plăcută petrecere de aniversare de zi de naștere la care am participat vreodată.

autor: Rita Kay Stevens

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video