LINIA

În adevăr, niciunul din noi nu trăiește pentru sine și niciunul din noi nu moare pentru sine. Căci, dacă trăim, pentru Domnul trăim și, dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului. Căci Hristos pentru aceasta a murit și a înviat, ca să aibă stăpânire și peste cei morți, și peste cei vii.
Romani 14:7-9

O linie este mai lungă decât o cratimă și este folosită în mod obișnuit pentru a întrerupe un gând. Viețile noastre pot fi comparate cu linia dintre ziua nașterii și cea a morții noastre. Această linie dintre intrarea și ieșirea noastră din viață este semnificativă. Pavel scrie: „Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele” (Efeseni 2:10). Momentele noastre de viață creează linia. Iar acele momente dintre ele pot fi foarte scurte sau lungi. Ele pot dura câteva zile, luni sau ani. În cele din urmă, ele vor determina tipul de moștenire pe care o vom lăsa în urma noastră.

Linia poate reprezenta povești de eșec, bani cheltuiți greșit, o ipotecă imposibilă sau o căsnicie nefericită. Poate reprezenta, de asemenea, povești de succes, diplome obținute, sănătate și un loc de muncă excelent. Toate poveștile noastre se află în interiorul liniei.

Cei treizeci și trei de ani petrecuți de Isus pe pământ au lăsat un impresionant palmares. El a vindecat șchiopii, a redat vederea orbilor, a înviat-o pe fiica lui Iair și a făcut multe alte minuni. De asemenea, I-a plăcut să-i învețe pe oameni despre dragostea Tatălui.

Nu este întotdeauna ușor să lași în urmă un palmares excelent. Cu toate acestea, permițându-I Duhului Sfânt să ne dirijeze viața de la început până la sfârșit, putem avea rezultate deosebite. Isus este un exemplu minunat în această privință. Nu-i așa că El este minunat? El promite să fie cu noi întotdeauna! „Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului” (Matei 28:20).

Cu Isus în frunte, viața noastră poate lăsa o moștenire de succes. Fiți încurajate! Tratați acea liniuță cu mare grijă. Faceți ca fiecare moment să conteze. Pavel scrie: „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria și pacea pe care o dă credința, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiți tari în nădejde!” (Romani 15:13).

Ce pot învăța alții din linia vieții tale?

autor: Juliet L. Lucas Languedoc

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video