ÎNTR-O ZI, NU VOM MAI ÎMBĂTRÂNI

Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețele voastre vă voi sprijini. V-am purtat și tot vreau să vă mai port, să vă sprijin și să vă mântuiesc.
Isaia 46:4

La vârsta de 25 de ani, credeam că oamenii de 50 de ani sunt bătrâni. Nu m-am gândit niciodată că într-o zi voi îmbătrâni și eu. Eram tânără, energică și plină de viață. Cât de repede zboară timpul și schimbă perspectiva unei persoane! Acum, iată-mă aici! Sincer, nu mi-am planificat acest anotimp al vieții mele, așa că m-a prins nepregătită pentru durerile care mă asaltează.

Cu câțiva ani în urmă, am citit un articol care mă făcea să mă gândesc la iarna vieții noastre. La vremea respectivă, nu mi s-a părut prea interesant, deoarece mă consideram încă tânără. Dar viața mea s-a schimbat semnificativ de atunci. Timpul are un mod de a trece repede și de a ne prinde din urmă înainte să ne dăm seama.

Prietenele mele se plâng de dureri, iar eu mă trezesc acum că fac același lucru. Dar știți ceva? Dumnezeu este atât de bun! În fiecare dimineață, sunt beneficiara iubirii Sale inepuizabile, a credincioșiei Sale veșnice și a asigurării binecuvântate a prezenței Sale prin toate aceste anotimpuri schimbătoare. Îi aduc lauda și recunoștința mea căci, în ciuda celor optzeci și unu de ani ai mei, El continuă să mă folosească pentru a vorbi pentru El.

Poate că nu ați ajuns încă în iarna vieții, însă, dacă trăiți suficient de mult, vor veni momente în care vă veți simți descurajate și abătute și incapabile să îndepliniți sarcinile pe care le-ați planificat. Veți fi tentate să vă complăceți în autocompătimire și îndoială. Nu faceți acest lucru. Mai degrabă, cereți-I lui Dumnezeu să alunge frica din inima voastră și să vă dea înțelepciune, putere și tenacitate pentru a termina munca pe care vi-a încredințat-o.

Da, trăim în vremuri tulburi, haotice și sfâșietoare. Corupția, distrugerea, durerea sufletească, boala, COVID-19, suferința și moartea ne umplu de teamă și anxietate. Noi simțim durerea. Dumnezeu nu ne-a promis niciodată o viață fără probleme. El a spus că mâna Sa ne va călăuzi și va fi cu noi până la sfârșitul veacului (Matei 28:20). 

Promisiunile lui Dumnezeu sunt ferme și adevărate. Așa că nu vă lăsați inima să se tulbure. Versetul de astăzi ne asigură că și la bătrânețe, El ne va purta. Într-o zi, El ne va duce în acel tărâm frumos unde nu vom îmbătrâni niciodată. O, ce zi va fi aceea! Maranatha!

autor: Shirley C. Iheanacho

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor