FII O LUMINĂ!

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.
Matei 5:16

Poți alege cariere diferite în viață. Unii dintre noi lucrează cu normă întreagă sau în slujirea vocațională, alții lucrează de la nouă la cinci într-un birou, iar alții călătoresc în jurul lumii cu afaceri. Indiferent de alegerea ta, realitatea este aceeași – nu suntem singuri la locul de muncă. Există și alți oameni implicați. Ce oportunitate incredibilă avem de a discuta despre bunătatea lui Dumnezeu cu ei! Dar, în împărtășirea Cuvântului Domnului, fiți pregătiți pentru unele provocări.

Cu mulți ani în urmă, am lucrat ca manager de birou. Proprietarul era un bun prieten și m-a rugat să îl ajut în timp ce își construia afacerea. Trebuie să recunosc că am fost foarte îngrijorată de faptul că lucram pentru un prieten. Mă temeam că prietenia noastră se va schimba și asta va afecta relația noastră iremediabil. Am lucrat cu el o perioadă de timp și lucrurile mergeau bine, dar una dintre provocările mele era vocabularul său. Uneori era prea colorat pentru urechile mele sensibile. Temperamentul său a devenit treptat și el o problemă semnificativă. Am început să regret că am acceptat să-l ajut în afacerea sa. Nu mai așteptam cu nerăbdare să mă duc la birou.

În disperare, am început să mă rog pentru îndrumarea lui Dumnezeu, iar El mi-a răspuns la rugăciune. Schimbarea care a avut loc în birou a fost fantastică! Ori de câte ori prietenul meu își pierdea cumpătul cu personalul, eu îl urmam cu un cuvânt de încurajare. Am început să pun muzică creștină instrumentală frumoasă, care a calmat lucrurile. A merge la serviciu a devenit o bucurie, deoarece personalul a început să se simtă confortabil și fericit să fie acolo. Cea mai mare bucurie a fost când am avut plăcerea de a-l vedea pe prietenul meu acceptându-L pe Isus ca Mântuitor, intrând în apă pentru botez, înainte de a fi pus la odihnă, așteptând chemarea lui Dumnezeu.

Dumnezeu lucrează totul pentru binele nostru. Diavolul intenționează să facă tot ce poate pentru a ne distrage atenția și a ne face să punem la îndoială dragostea și promisiunile lui Dumnezeu. Dacă reușește să ne facă să nu mai credem în bunătatea lui Dumnezeu, atunci își va fi atins scopul. Nu uitați, Dumnezeu folosește provocările și circumstanțele din viața noastră pentru binele întregului Său popor. Haideți să ne ținem de promisiunile lui Dumnezeu și să strălucim puternic pentru Isus!

autor: Anysia Archibald

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video