UN ORAȘ PE UN MUNTE

Voi sunteți lumina lumii. O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.
Matei 5:14

Trăim vremuri fără precedent. Profețiile biblice se împlinesc zilnic. Războiul spiritual este tot mai accentuat, în ciuda rugăciunilor care se înalță spre cer pentru schimbare. În calitate de urmași ai lui Hristos – reflectând imaginea lui Hristos –, noi suntem lumina pe care lumea are nevoie să o vadă. Nu putem alege un moment, un loc sau oameni asupra cărora să strălucim. Suntem chemate să strălucim, fără a ține cont de clasă, limbă, vârstă, cultură, sex sau poziție socială. În calitate de reprezentante ale lui Isus, suntem unite în aceeași misiune. Cu puterea Sa înrădăcinată în inimile noastre, vom fi capabile să depășim încercările noastre zilnice. Oamenii vor observa și vor fi atrași spre lumină. Dar dacă vom permite ca grijile acestei lumi să ne stăpânească inimile, lumina se va întuneca. Ne vom pierde puterea spirituală.

Au fost momente de-a lungul anilor când lumina mea nu a strălucit atât de tare pe cât mi-aș fi dorit. Întunericul s-a furișat fără permisiunea mea și s-a instalat în inima și în viața mea. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu a rămas așa. În această perioadă, nu m-am simțit obligată să dau mărturie. Când în cele din urmă am început să o fac, a fost doar de formă, nu din inimă. Acest lucru nu făcea decât să mă umple de mânie și resentimente, în loc de pacea pentru care fusese concepută inima mea. Un întuneric îmi umplea viața. Era sufocant.

M-am prefăcut bine, iar oamenii nu păreau să observe. Dar nu a fost ușor. În adâncul sufletului meu, plângeam după eliberare. Lumina mea devenea tot mai slabă. Mă simțeam obosită. Alimentată de sine, lumea nu mai putea vedea adevărata imagine a lui Hristos în viața mea. Îmi ascundeam lumina „sub obroc”. L-am chemat pe Duhul Sfânt să mă curețe și să mă umple. El mi-a auzit strigătele.

Un oraș așezat pe un munte poate fi văzut de la kilometri distanță. Lumina sa îi va atrage pe toți să îi privească strălucirea. Indiferent de distanță, el va ilumina peste tot, pe kilometri întregi, pentru ca toți să poată vedea. Când avem lumina lui Hristos în inimile noastre, atunci, oriunde am merge, orice am face, El va fi văzut, iar puterea Lui va fi arătată. Nimic și nimeni nu va întuneca prezența Sa. Pe măsură ce ne continuăm drumul prin viață, fie ca noi toți să strălucim lumina lui Hristos, pentru ca toți să o vadă. Să fim acea cetate de pe munte, care nu poate fi ascunsă!

autor: Corletta Aretha Barbar

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor