SPUNE-MI IOV!

Iată, voi face ceva nou și-i gata să se întâmple. Să nu-l cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustie și râuri în locuri secetoase.
Isaia 43:19

Poate că ați auzit de legea lui Murphy, care spune că tot ce poate merge prost va merge prost. După ce am fost reprimită în biserică în 2018, o serie de situații prin care am trecut m-au făcut să mă simt ca și cum aș fi trăit sub incidența legii lui Murphy. Vedeți, atunci când viața este frumoasă și lucrurile merg așa cum îți dorești, este ușor să fii bucuroasă și plină de laudă, dar când vin încercările și trecem prin greutăți, atunci credința noastră este pusă la încercare.

Așadar, după ce am rămas șomeră, am avut o serie de probleme de sănătate care m-au determinat să merg la diverși profesioniști din domeniul sănătății – medicul de familie, specialistul reumatolog, chirurgul ortoped, fizioterapeutul și, în cele din urmă, un medic naturist. În acest moment, le-am spus familiei și prietenilor mei, care erau sursa mea de putere, că poate ar trebui să-mi schimb numele în Iov. Simțeam că acum puteam înțelege pe deplin prin ce trecuse Iov în fața încercărilor sale.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, COVID-19 a intrat în scenă, iar țara a intrat în blocaj. În timp ce toate acestea se întâmplau, cei doi fii ai mei au fost acceptați la universitate. În mod oficial, pe insula noastră din Trinidad și Tobago aveam școlarizare gratuită, însă, când acest lucru s-a schimbat, mi s-a cerut să plătesc un procent din școlarizare. Da! Chiar părea că totul mergea prost. Dar Dumnezeu întotdeauna găsește o cale.

Oh, da! Dumnezeu a găsit o cale! Iată câteva dintre lucrurile pe care le-a făcut. A răspuns rugăciunilor noastre pentru vindecarea mea. El a venit cu un loc de muncă pentru soțul meu după ce a fost ridicat blocajul. El a lucrat cu credincioșie, exact așa cum a promis, așa cum afirmă Isaia în textul nostru de astăzi, El a făcut cu adevărat un drum în pustiu și râuri în deșert.

De multe ori trecem prin situații dificile și ne punem întrebări despre Dumnezeu, dar poate fi nevoie de provocări precum cele cu care s-a confruntat Iov pentru a descoperi cu adevărat cine este Dumnezeu, tot ce a făcut și tot ce este dispus să facă. Atunci răspunsul nostru va fi: „Știu că Răscumpărătorul meu este viu… Știu că Tu poți totul și că nimic nu poate sta împotriva gândurilor Tale” (Iov 19:25, 42:2). Prietenele mele, Dumnezeul nostru este capabil!

autor: Jill Springer-Cato

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor