FAVOAREA LUI DUMNEZEU

Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, și-l înconjori cu bunăvoința Ta, cum l-ai înconjura cu un scut.
Psalmii 5:12

Luptându-mă în sinea mea din cauza unei situații dificile cu care mă confruntam, am strigat către Dumnezeu și am întrebat: „Unde ești Tu când am cea mai mare nevoie de Tine, Doamne?”

Te-ai aflat vreodată în necaz și ți s-a părut că Dumnezeu este în vacanță? Ei bine, eu mă complăceam în compătimire pentru că mă simțeam părăsită într-un moment în care aveam cea mai mare nevoie de Dumnezeu, și atunci Duhul Sfânt mi-a vorbit atât de dulce, aducându-mi mângâiere și putere.

Creștini fiind, uneori credem că Dumnezeu are o baghetă magică și că tot ce trebuie să facă este să o agite și să facă să dispară situațiile rele. Cred că, uneori, Dumnezeu face asta, dar, alteori, cele mai mari binecuvântări le obținem trecând prin acest proces. Atunci învățăm că Dumnezeu este Suveran și că El face toate lucrurile bine și la timpul Său.

Cuvântul „favoare” este cel mai bine descris ca „încântare demonstrată”. A avea favoarea Domnului înseamnă că Domnul a arătat bunăvoință binevoitoare față de copilul Său. Dacă Dumnezeu alege să Se arate favorabil față de noi, acest lucru nu înseamnă că suntem scutiți de necazurile lumii. Nu asta face favoarea Sa. Cel mai mare act de favoare al lui Dumnezeu este cel al vieții veșnice. Prin har am fost mântuiți și numai prin harul Său suntem capabili să trăim pentru Domnul în această lume întunecată.

Dacă mărturisim cu gura noastră că Isus este Domnul și credem în inima noastră că Dumnezeu L-a înviat din morți, vom fi mântuiți (Romani 10:9). Dumnezeu Se grăbește să ierte și Își arată favoarea în a ne dărui viața veșnică!

Dumnezeu Își arată favoarea binecuvântându-Și poporul și fiind un scut care îl înconjoară și îl protejează. Tatăl nostru ceresc Se bucură să-Și arate favoarea față de noi, copiii Săi. El ne copleșește cu har și ne călăuzește de la o zi la alta.

Mă rog ca Dumnezeu să-ți fie favorabil astăzi! Și surorilor, când Dumnezeu ne acordă favoarea Sa, nimic nu poate opri binecuvântările pe care ni le rezervă. Rămâneți puternice, rămâneți concentrate, trăiți prin credință, și nu prin vedere, și bucurați-vă de binecuvântările Sale!

autor: Beverley Martin

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor