FOLOSIȚI CEEA CE AVEȚI

Domnul i-a zis: „Ce ai în mână?” El a răspuns: „Un toiag.”
Exodul 4:2

Am devenit frustrată și am început să mă plâng în inima mea în legătură cu anumite chestiuni pentru care am cerut intervenția și călăuzirea Domnului. Luasem lucrurile din mâinile lui Dumnezeu și începusem să-mi croiesc singură drumul prin acele circumstanțe, dar fără succes. Într-o zi, în mijlocul plângerilor mele, ca și cum aș fi fost zdruncinată de un fulger, am realizat brusc cât de mult mă plângeam. M-am hotărât să-mi schimb gândurile și discursul de lamentare și să rostesc cuvinte de laudă și mulțumire. Chiar dacă nu am văzut rezultate imediate, am știut din acel moment că Dumnezeu lupta pentru mine și că totul va fi bine.

Duhul Sfânt mi-a condus acum gândurile la cuvintele: „Folosește ce ai”. Această frază a devenit mottoul meu zilnic. Am început să urmez acest sfat și am început să folosesc ceea ce am, permițându-I lui Dumnezeu să facă restul. De atunci, a fost o călătorie uimitoare să Îl văd pe Dumnezeu lucrând în timp ce eu folosesc ceea ce am.

Atât de des ne alegem propria noastră cale și ne plângem, dând astfel cale liberă dușmanului sufletelor să ne distrugă planurile. Îmi amintesc de Moise, când Dumnezeu l-a trimis să îi elibereze pe copiii lui Israel. Moise s-a plâns că poporul nu vrea să creadă sau să-i asculte vocea. Atunci Domnul l-a întrebat pe Moise: „Ce ai în mână?” Moise a răspuns: „Un toiag”, iar Dumnezeu a făcut o minune. Apoi, Moise s-a plâns că era încet la vorbire și la limbă, iar Dumnezeu l-a trimis pe Aaron, fratele său, să fie purtătorul său de cuvânt. Moise a făcut ceea ce Dumnezeu i-a poruncit să facă cu toiagul și a văzut rezultatele. Iar Aaron a fost omul potrivit la momentul potrivit, care s-a bucurat din suflet să-l vadă pe fratele său, așa cum Dumnezeu i-a spus lui Moise că va fi.

La fel ca Moise cu poporul Israel, s-ar putea ca rezultatele să nu vină dintr-odată pentru a ne elibera în circumstanțele noastre, dar dacă mergem înainte în fiecare zi, încrezându-ne în Dumnezeu și înălțând laude și mulțumiri, cu siguranță El va face toate lucrurile spre binele nostru.

Ce ai în inimă, în mână? Cum vrea Dumnezeu să te folosească astăzi în lucrarea Sa? Femei ale lui Dumnezeu, vreau să vă încurajez să folosiți ce aveți și o să-L vedeți pe Dumnezeu făcând minuni!

autor: Elizabeth Ida Cain

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor