UN BUZUNAR PLIN DE FĂGĂDUINȚE

Atunci lumina ta va răsări ca zorile și vindecarea ta va încolți repede; neprihănirea ta îți va merge înainte și slava Domnului te va însoți.
Isaia 58:8

În calitate de profesor, caut călăuzirea lui Dumnezeu în rugăciune din parcare, în timp ce mă îndrept spre clădirea școlii, în sala de clasă, pe holuri, în timpul orelor de curs și închei ziua cu laude. Folosesc în rugăciune versete din Scriptură, din studiul lecției de la Școala de Sabat sau un text biblic dintr-o predică pe care am ascultat-o în drum spre serviciu. Scriu acest verset pe calendar sau pe bilețele, pe care le port în buzunar pentru ziua respectivă. Această rutină zilnică m-a ajutat să memorez Scriptura, mi-a oferit o direcție spirituală și un spirit calm pe parcursul zilei.

Una dintre colegele mele de muncă a recunoscut spiritul meu calm și a vrut să afle mai multe. Am intrat în legătură, împărtășind interesele noastre în ceea ce privește rugăciunea și lauda la adresa lui Dumnezeu pentru bunătatea Sa.

Colega mea a devenit partenera mea de rugăciune. Am făcut plimbări de rugăciune, ne-am rugat într-o cameră la școală, am citit Scriptura și un devoțional zilnic care ne-a adus alinare și pace. I-am împărtășit că un verset din Biblie păstrat în buzunar mi-a îmbogățit viața, pentru că am văzut elevii excelând, și asta a adus mult sens în viața mea. Colegei mele de serviciu i-a plăcut ideea și a vrut să o aplice și ea. Am scris versete din Biblie pe bilețele și am făcut schimb de bilețele în fiecare dimineață. Am văzut că partenera mea de rugăciune a devenit mai relaxată în a-și aduce cererile înaintea lui Dumnezeu în rugăciune.

Ne-am rugat pentru mama ei, care primea tratament cu radiații, și pentru un văr care avea cancer la ficat. Următoarea cerere în rugăciune a fost pentru ea însăși. Urma să i se facă o procedură medicală pentru a verifica dacă are cancer. Pe măsură ce se apropia momentul, ea mi-a spus că era încrezătoare și împăcată, pentru că ne rugam. Cu o zi înainte de această procedură medicală, i-am dat Isaia 58:8. Când am sunat-o a doua zi după procedură, mi-a spus: „Bună dragă! Am păstrat în buzunar ultimul tău verset din Scriptură scris despre vindecare în timpul procedurii de ieri. Mă simt bine și m-am simțit în pace”. Îi sunt atât de recunoscătoare lui Dumnezeu pentru vindecarea prietenei, partenerei mele de rugăciune și colegei mele de serviciu! Numai Dumnezeu poate face ceea ce face în duh și în adevăr; credincioșia Lui rămâne veșnică, pentru că ne iubește.

autor: Margo Peterson

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video