BRANDY ȘI PISICA

Dacă voi mai trăi, să te porți față de mine cu o bunătate ca a Domnului.
1 Samuel 20:14

Aveam o cățelușă foarte iubită pe nume Brandy. Își petrecea zilele uitându-se pe fereastră, în timp ce stătea pe spătarul canapelei noastre. Lătra la tot ce mișca, asta era treaba ei! Sau cel puțin așa trebuie să fi crezut ea. Oricine trecea pe acolo, mașinile, bicicletele și orice alte creaturi care intrau în curtea ei, în special pisicile, erau întâmpinate cu lătratul ei. Acest lătrat însă nu era apreciat de noi.

Cred că pe Brandy o mâncau dinții ori de câte ori vedea o veveriță, dar mai ales o pisică. Ea ura pisicile și le făcea cunoscut acest lucru în termeni foarte clari.

Într-o zi, cineva a lăsat ușa de la intrare deschisă chiar în momentul în care o pisică albă s-a apropiat de veranda noastră. Brandy, mârâind și lătrând, a văzut pisica și a ieșit pe ușă înainte ca cineva să o oprească. Pisica, în loc să fugă, s-a întins pe verandă, aparent nefiind îngrijorată de câinele mârâitor care se apropia de ea. Când Brandy s-a apropiat, nu a știut ce să facă. Avea în sfârșit o pisică în fața ei, dar pisica nu voia să fugă. Unde mai era distracția? Se plimba în jurul pisicii, adulmecând-o și încercând din răsputeri să arate că o domină, dar pisica era indiferentă și nu tresărea. În cele din urmă, exasperată, Brandy s-a întins lângă pisică și s-a împrietenit cu ea.

Acest lucru m-a făcut să mă gândesc la modul în care îi putem judeca pe alții fără să ne facem timp să-i cunoaștem, doar pentru că par diferiți de noi. Dacă ne-am face timp să le ascultăm povestea și să îi cunoaștem, am avea o părere mult diferită despre ei.

Dumnezeu îi iubește pe toți, iar noi trebuie să ținem mereu minte acest lucru și să Îi cerem să ne dea ochii și inima Lui atunci când ne raportăm la ceilalți.

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El” (Ioan 3:16,17).

Dragă Tată, Te rugăm să ne ajuți să privim oamenii așa cum îi vezi Tu! Să iubim așa cum iubești Tu. Ajută-ne să ne amintim mereu că toți am păcătuit și suntem lipsiți de slava Ta. Fie ca noi să-i ajutăm pe alții să Te cunoască și să învețe despre marea Ta dragoste pentru ei! Amin.

autor: Sue Anderson

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor