IERTAT

Orice amărăciune, orice iuțime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire și orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos.
Efeseni 4:31,32

Încă îmi amintesc lucrurile care m-au determinat să mă îndepărtez de tatăl meu pământesc. Acum mă întreb de ce am permis ca acest lucru să se întâmple. Detaliile nu contează. Au fost lucruri care s-au întâmplat cu mult timp în urmă de ambele părți. Ideea este că am lăsat ca aceste lucruri să creeze o prăpastie între noi și am pierdut contactul timp de mulți ani. A fost nevoie să construiesc o relație cu Tatăl meu ceresc pentru a învăța că trebuie să îmi reconstruiesc relația cu tatăl meu pământesc. Dumnezeu are un mod deosebit de a face acest lucru. El scoate la lumină lucrurile care trebuie reparate. Iar cel mai bun mod de a repara o relație stricată este prin rugăciune.

Am început să vorbesc cu Dumnezeu despre relația mea cu tatăl meu cu mult timp în urmă. M-am rugat deseori să mă pot întâlni cu el, pentru a-mi putea cere iertare pentru tot ce i-am greșit. L-am iertat pe tatăl meu în inima mea pentru tot ceea ce simțeam că a greșit. A fost important pentru mine să pot cere iertare. A durat mulți ani, dar Dumnezeu, la timpul Său, mi-a răspuns la rugăciune. Am putut să-mi cer scuze și am întrebat dacă putem avea din nou o relație. Apoi m-am rugat pentru a avea șansa de a-l vizita pe tatăl meu și de a face o fotografie cu el. Dumnezeu a răspuns și la această rugăciune.

Am învățat prin toate acestea că procesul de vindecare începe cu iertarea. A fost important pentru mine să îmi cer scuze pentru ceea ce am făcut, să caut iertare pentru mine. Cerându-I ajutorul lui Dumnezeu, El mi-a trimis iertare și vindecare. Inima mea este în pace. Dumnezeu, în mila Sa, m-a iertat pentru păcatele mele și astfel trebuie să-i iert și pe alții. Nu are niciun rost să păstrezi ranchiună față de altcineva. Aceasta te rănește în primul rând pe tine, nu pe cealaltă persoană.

Prin relația mea cu Dumnezeu, care este în creștere, cresc și relațiile mele aici pe pământ. Ar trebui să ne amintim că Dumnezeu ne iubește pe fiecare dintre noi și că L-a trimis pe Isus pentru a plăti prețul pe care îl datorăm. Datoria noastră este plătită, iar El ne-a iertat.

Îți mulțumim, Doamne, pentru că ne arăți atâta îndurare, iertare și iubire!

autor: Shannon J. Pigsley

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video