PLĂTIT INTEGRAL

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință.  Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.  Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
Efeseni 2:8,9

„Acest lucru înseamnă că datoria pe care Tamar o avea față de X a fost plătită în întregime.” M-am uitat cu neîncredere totală la ecranul din fața mea, în timp ce încercam rapid să-mi recapăt controlul asupra gurii mele întredeschise. Nu merit această faptă plină de har. Trebuie să plătesc această datorie! Cu doar câteva momente înainte, în timp ce vorbeam la telefon cu binefăcătoarea mea, aceasta mi-a spus că ar dori să anuleze datoria. Am protestat imediat, dar ea a fost hotărâtă.

Această minunată doamnă creștină îmi acordase ajutor financiar cu câțiva ani înainte, când aveam nevoie disperată de o mașină pentru a începe să lucrez. Tocmai terminasem facultatea și nu aveam niciun ban. Am început procesul de solicitare a unui loc de muncă, dar în curând a devenit evident că voi avea nevoie de un mijloc de transport fiabil. Locuiam într-o zonă în care transportul public nu era fiabil, iar locurile de muncă disponibile erau în zone care necesitau un vehicul personal. Ea auzise de situația mea dificilă și m-a abordat într-un Sabat, când am intrat în biserică încărcată cu multe poveri. O zi mai târziu, mi-a înmânat un cec mare, fără să pună întrebări și fără să fie nevoie de un contract semnat. Mi-a spus pur și simplu: „Dă-mi banii când te vei pune pe picioare”. Îmi amintesc că i-am mulțumit mult în timp ce țineam cecul cu neîncredere. Cum a putut cineva pe care abia îl cunoșteam să fie dispus să facă un asemenea sacrificiu personal pentru mine?

Această revărsare de iubire m-a făcut să reflectez la sacrificiul suprem. În urmă cu mai bine de 2.000 de ani, dragostea, sub forma lui Isus, a coborât din ceruri pentru a muri pentru păcatele noastre, astfel încât să putem fi salvați. El a murit pe o cruce, cu brațele întinse, în timp ce striga: „S-a isprăvit!” (Ioan 19:30). „Datoria ta este plătită în întregime. Nu trebuie să faci nimic pentru a Mă răsplăti. Acceptă prin credință acest har pe care ți l-am acordat și vei fi mântuită.”

Uneori încă mai credem că trebuie să plătim această datorie. Ne lăsăm prinși într-o religie orientată spre fapte, crezând că Isus nu ne-ar putea ierta niciodată păcatele. Dragă prietenă, nu contează unde ai fost sau ce ai făcut. Isus are două cuvinte pentru tine – Plătit integral!

autor: Tamar Boswell

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor