CALCULAREA COSTURILOR

Căci cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-și facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârșească?
Luca 14:28

Când mi-am început programul de doctorat, am primit următorul sfat de la un absolvent: „Participă la tot; profită de fiecare oportunitate care ți se oferă în timpul școlii doctorale.” În timp ce eu am decis că nu pot urma acest sfat, mulți dintre colegii mei au făcut-o. Au mers la conferințe academice, au publicat lucrări, au acceptat proiecte suplimentare pentru a adăuga încă un rând la CV‑ul lor academic. În școala doctorală există o anxietate subiacentă de a performa constant, de a avansa în rang academic sau de a obține recunoaștere academică. Dar, ca femeie creștină cu familie, în vârstă de 30 de ani, motivațiile mele trebuiau să fie diferite.

În primul rând, în timp ce îmi finalizam doctoratul, a trebuit să-mi amintesc faptul că, prin chemarea lui Dumnezeu de a preda studenților într-un mediu creștin, am ajuns pe această cale. În al doilea rând, a trebuit să-mi amintesc că puține activități extracurriculare meritau să stau mai mult timp departe de familia mea. Din fericire, chiar și după ce eu și soțul meu am luat în calcul costul ridicat al timpului, al energiei și al banilor necesari pentru un doctorat, am decis că diploma merită. Cu toate acestea, nu a fost ușor.

Așa că mi-am închis viața socială, cu excepția evenimentelor pentru familie. Am lăsat deoparte hobbyurile mele și am folosit acel timp pentru a studia. Într-un semestru, mi-am părăsit familia timp de zece zile pentru a studia pentru examenele mele.

Uneori mi-a părut rău că nu am putut participa la toate evenimentele la care au participat colegii mei. Dar când am avut, după doar trei ani și jumătate, o ofertă de muncă cu normă întreagă în mână, m-am simțit minunat că pot să îmi întrețin familia. În plus, abilitățile mele erau extrem de necesare la universitatea mea. Lucrul cu studenții într-un mediu creștin mi-a reamintit de ce mă supusesem acelor ani dureroși de doctorat. Îndeplinirea planurilor lui Dumnezeu pentru noi necesită adesea sacrificii grele, dar nicio plăcere temporară nu se compară cu bucuria de a îndeplini misiunea pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Să-I cerem lui Dumnezeu să ne dea curaj să calculăm costurile, împreună cu recompensele, și să îndeplinim misiunea pe care El o are pentru fiecare dintre noi.

 

autor: Lindsey Gendke

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video