ALEGE-ȚI REȚEAUA!

Ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre.
Romani 12:2

V-ați trezit încercând să alegeți o rețea de internet la care să vă conectați? Poate că încercați să trimiteți un mesaj unei persoane dragi, să găsiți un document sau să accesați site-ul web al Departamentului Misiunea Femeii! Chiar dacă nu aveți un dispozitiv performant, tot ați făcut alegeri în viață. Este posibil ca unele să fi fost chiar alegeri de viață și de moarte. 

Israel a trebuit să facă alegeri la fiecare pas al călătoriei spre țara făgăduinței. În fiecare dimineață, alegerea lor era să accepte binecuvântarea lui Dumnezeu și să adune mana sau să facă ce voiau, și să rămână flămânzi! Puteau să accepte călăuzirea lui Dumnezeu prin Moise sau să se întoarcă la ceea ce lăsaseră în urmă – sclavia. Înainte de a intra în țara promisă, li s-au prezentat cele mai importante două alegeri din această lume. Prin Moise, Dumnezeu le-a prezentat opțiunile: viață sau moarte, binecuvântări sau blesteme. Cu dragoste tandră și dezinteresată, El i-a îndemnat: „Alege viața, ca să trăiești…” (Deuteronomul 30:19). El dorește ca noi să avem viață, și să o avem din belșug (Ioan 10:10).

Lumea noastră este scena unui câmp de luptă acerbă cu forțe puternice și invizibile. „Căci noi nu avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești” (Efeseni 6:12). În mod implicit, mintea noastră este setată să se conecteze la rețeaua diavolului, la viziunea înșelătoare a lui Satana asupra lumii, care duce la moarte și distrugere.

Pentru a ne păzi mintea, trebuie să fim conectați la rețeaua lui Dumnezeu. „Pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:7). Dumnezeu este pacea noastră sufletească. Dacă Îl lăsăm, El ne înconjoară și ne păzește. 

În fiecare dimineață, alege să-I dai lui Dumnezeu controlul asupra minții tale, a voinței tale, a planurilor tale și a alegerilor tale. Invitația Lui de a te conecta la rețeaua Sa vine cu promisiunea că vei fi transformată prin înnoirea minții tale.

autor: Nilde Itin

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor