CUVÂNTUL MEU PENTRU ANUL ACESTA

Învață-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău.
Psalmii 86:11

Dacă ați alege un cuvânt pentru anul acesta, un cuvânt care să vă definească obiectivul pentru următoarele douăsprezece luni, care ar fi acesta? Deși nu o fac în fiecare an, anul acesta am ales cuvântul „a urma”. Vreau să Îl urmez pe Domnul atât de aproape, încât tot ceea ce fac, tot ceea ce sunt, să aducă onoare Numelui Său.

Isus ne-a dat un exemplu perfect de ceea ce înseamnă a urma. Isaia ne prezintă o imagine frumoasă a modului în care Mesia va face acest lucru. „El Îmi trezește în fiecare dimineață, El Îmi trezește urechea, să ascult cum ascultă niște ucenici” (Isaia 50:4). Deși era pe deplin Dumnezeu, Isus era și pe deplin om. Ce mister de neînțeles! Și ca om, El a trăit în comuniune constantă cu Tatăl Său, trezindu-Se adesea înainte de zori pentru a Se întâlni cu Tatăl Său în rugăciune, pentru a asculta ca un ucenic.

Un discipol este un urmaș. Vreau să ascult, așa cum a făcut Isus, și să urmez așa cum a făcut El.

Venirea lui Mesia, înfățișat ca un păstor, este una dintre cele mai importante reprezentări ale lui Hristos din Vechiul Testament. Noul Testament surprinde împlinirea acestui adevăr. De la simbolismul sistemului de sacrificii până la crucea de pe Calvar, Isus a fost atât Păstorul, cât și Mielul. El vrea ca ucenicii Săi să-L urmeze ca Păstor al lor: „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc și ele vin după Mine” (Ioan 10:27).

Cum ascultăm vocea lui Isus? Așa cum Isus a ascultat vocea Tatălui Său – petrecând timp în rugăciune și citind din Cuvânt. Citim cuvintele Sale ori de câte ori ne deschidem Bibliile și vedem inima Sa plină de iubire față de noi și Îi auzim vocea. Iar după ce ascultăm, ne deschidem inimile în fața Sa prin rugăciune. Astfel, în liniște, zilnic, creștem pe măsură ce ascultăm și ajungem să recunoaștem vocea Păstorului nostru.

Prietenele mele, putem decide ca, prin harul lui Dumnezeu, să ne întâlnim cu El în fiecare dimineață? Pentru a asculta. Pentru a învăța. Pentru a ajunge să cunoaștem vocea Lui. Vreau să Îl urmez mai îndeaproape, să ascult mai atentă și să trec prin acest an ca un ucenic care Îl urmează pe Domnul lui. Nu vreți să vă alăturați mie?

autor: Karen Pearson

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor