RUGĂCIUNEA – PRIORITATE SAU PROBLEMĂ?

Sămânța care a căzut între spini îi închipuie pe aceia care, după ce au auzit Cuvântul, își văd de drum și-l lasă să fie înăbușit de grijile, bogățiile și plăcerile vieții acesteia și n-aduc rod care să ajungă la coacere.
Luca 8:14

Dacă ți-aș putea da un termometru spiritual și te-aș ruga să iei temperatura vieții tale de rugăciune, cum ar arăta? Ar arăta fierbinte, rece sau călduță? Când te gândești la timpul petrecut singur cu Dumnezeu, timpul în care îți deschizi inima în fața Lui și Îi împărtășești tot ceea ce te preocupă sau îți aduce bucurie, cât timp petreci în rugăciune?

Viața este ocupată, prea ocupată. Se pare că suntem mereu în mișcare, fie că ne aflăm acasă sau în afara casei, nu ne oprim niciodată. Chiar și la biroul nostru suntem în continuă mișcare, scriind, răspunzând la telefon, verificând e-mailurile și lista poate continua. Din păcate, mulți dintre noi permitem ca slujba, grijile și încercările cu care ne confruntăm, chiar și lucrurile care ne fac plăcere să ne umple fiecare clipă, astfel încât nu mai e timp pentru Dumnezeu în viața noastră.

Cum putem trăi cu succes într-o lume păcătoasă fără Cel care a învins păcatul și are puterea de a ne face biruitori în timp ce trăim în această lume? De unde să începem recuperarea timpului pentru rugăciune, timp cu Mântuitorul nostru?

Să ne uităm la trei versete biblice care să ne ajute să ne reorientăm. În primul rând, „Opriți-vă și să știți că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmii 46:10). Al doilea: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Al treilea: „Apoi, când m-am uitat cu băgare de seamă la toate lucrările pe care le făcusem cu mâinile mele și la truda cu care le făcusem, am văzut că în toate este numai deșertăciune și goană după vânt și că nu este nimic trainic sub soare” (Eclesiastul 2:11).

Atât psalmistul, cât și Matei ne încurajează și ne îndeamnă să ne facem timp pentru a-l petrece cu Dumnezeu, pentru a-I acorda Lui primul loc în viața noastră. Vom regreta că nu am petrecut mai mult timp cu Isus, pregătindu-ne pentru veșnicie?

Vă provoc, la începutul unui nou an, să vă examinați viața și să vă întrebați: „Este rugăciunea o prioritate în viața mea? Dacă nu, cum pot schimba asta astăzi? Mă rog pentru voi, prietenele mele. Fie ca în acest an să ne apropiem mai mult de Isus!

autor: Heather-Dawn Small

El mă știe pe nume
El mă știe pe nume
Cea mai mare dorință a noastră, femeile, este aceea de a ști că suntem văzute, cunoscute și iubite. Văzute dintre milioane, văzute dincolo de straturi și etichete. Văzute, cunoscute și iubite de Cel care ne-a dat formă în pântecele mamei noastre - de Cel care ne știe pe nume. Cea mai mare dorință a inimii Lui este ca noi să Îl căutăm, să Îl urmăm și să Îl ascultăm. Ascultați-L cu o profundă încredere! În paginile acestei cărți, vei găsi un loc liniștit în care să vă retrageți ți să vă închinați Lui. În liniște, ascultați-L șoptindu-vă numele. Sunteți văzute, cunoscute și iubite - de El!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video