SIMPLITATE SPLENDIDĂ

Dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună.
Luca 10:42

-Nu-i așa că viața este pur și simplu splendidă? Melissa a sărit de pe banca de lângă masa de picnic și a făcut piruete prin iarbă. (Patru dintre noi luam prânzul în parc.)

– Îmi place cuvântul acesta, splendid, a spus prietena ei Angelina, râzând. Știu o carte de la librărie numită Un Crăciun splendid!

 Și Angelina a început să facă piruete.

– Cuvântul splendid și sărbătorile de sfârșit de an nu se potrivesc, a oftat mama Angelinei. Este abia septembrie, dar sunt atât de multe lucruri de făcut, că trebuie să încep de pe acum. Apoi abia în februarie strângem totul la loc. Este o perioadă aglomerată și frenetică – of, sunt obosită doar gândindu-mă la asta!

– Dar ce faci de trebuie să începi acum? a întrebat Melissa. Noi decorăm casa și tragem la sorți nume scrise pe bilețele, așa încât fiecare să ofere și să primească un singur cadou. Fiecare dintre noi oferă un cadou și unei persoane nevoiașe. Uneori mergem mai mulți împreună și umplem un coș mare cu mâncare pentru o familie nevoiașă. Aceasta este „simplitatea splendidă”. Și nu suntem obosiți. Ne place!

Mama Angelinei s-a uitat la mine întrebător.

– Sărbătorile s-au transformat pentru mulți într-o frenezie comercială, am spus. Acum câțiva ani, după ce am citit varianta din Luca a întâmplării cu Maria și Marta, familia noastră a decis că ne era îndeajuns. Încă ne oferim cadouri, dar acum punem accentul pe relațiile cu familia și prietenii, să mâncăm o cină specială împreună, și să îi ajutăm pe cei care au mai puțin. Ne este foarte bine așa. Și suntem mai liniștiți.

– Da, a spus Melissa repede. Este vorba despre a sărbători cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru noi – Fiul Său. Dacă oamenii uită lucrul acesta, ajung să sărbătorească în loc cadourile pe care Sfântul Nicolas le dădea.

– Ceea ce a ajuns o exagerare! a exclamat Melissa, găsind un mod de a introduce o altă expresie favorită. Iar simplitatea splendidă e aruncată pe fereastră.

– „Simplitate splendidă”, a murmurat mama Angelinei. Am fost atât de ocupată cu pregătirile, încât am uitat de povestea Mariei și a Martei. Maria a ales ce era mai bine, nu-i așa?

Am dat din cap încurajator.

– Și eu aleg același lucru. Începând de acum, a spus ea decisă.

Ai avea și tu nevoie de ceva simplitate splendidă? Alege ce este mai bine. Începând cu momentul acesta.

autor: Arlene R. Taylor

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor