UN DUMNEZEU FĂRĂ LIMITE

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

Tranziția de la practica de asistență din țările lumii a treia la o cultură vestică cere adaptare, învățare și dezvățare. Am trecut rapid printr-o schimbare de paradigmă în modul în care gândeam și în raționarea clinică, învățând unele lucruri și dezvățându-mă de altele. Să fii asistentă la Terapie intensivă cere capacități de luare a deciziilor în mod rapid și prompt. Siguranța pacientului și calitatea vieții sunt miezul îngrijirii medicale. Mi-a plăcut mediul și mă bucuram de practica medicală în ritm rapid, dar dorința inimii mele era să predau. Domnul știa că trebuia să fiu bine fundamentată în dinamica practicii și administrării medicale pentru a fi pregătită să predau. El m-a condus către o poziție în administrație la o unitate de pediatrie care trata pacienții care ieșeau de la Terapie intensivă. Responsabilitățile erau vaste, dar provocatoare. Câștigam noi cunoștințe despre gestionarea îngrijirii pacientului în siguranță, conformarea strictă cu regulamentele și respectarea unui buget, toate în timp ce trebuia să păstrăm rezultate excelente.

Criza economică globală a afectat operațiunile spitalului în anul 1993 și a cauzat concedieri ale personalului. Am fost concediată și eu, pentru că au fost eliminate niște poziții de management intermediar. Faptul că mi-am pierdut slujba m-a făcut să am simțăminte de nesiguranță. Încă aveam postul de profesor part-time la un colegiu. Prin credință, am pus cazul meu în mâinile lui Dumnezeu. „Dacă ușa se închide, Domnul deschide fereastra”, am asigurat credința copiilor noștri în timpul de închinare din cadrul familiei.

„Am mai auzit asta înainte! Da, din Sunetul muzicii!” mi-au răspuns copiii.

Fiica noastră cea mai mare mergea la colegiu. Chiar când îl rugasem pe soțul meu să își mai ia o slujbă, a sunat telefonul. Era decanul colegiului. Mi-a explicat că fusesem recomandată de decanul unui alt colegiu să predau. „Edna, avem mare nevoie de tine. Poți veni acum?” Am fost uimită de modul în care Dumnezeu a deschis această fereastră!

Da, Dumnezeu răspunde chiar înainte să Îl chemăm noi! Trecem prin încercări în viețile noastre, dar făgăduința lui Dumnezeu din Isaia 65:24 este sigură: „Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” Dumnezeul cerului dovedește întotdeauna că este un Dumnezeu fără limite. El este credincios și îndurarea Lui ține în veac!

autor: Edna Bacate Domingo

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor