PE MUCHIE DE CUȚIT

Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor.
Psalmii 34:15

La scurt timp după ce m-am mutat din Jamaica în Canada, am ajuns să locuiesc în Columbia Britanică într-un mic orășel numit Kitimat. Era un oraș foarte mic și nu aveam o biserică adventistă acolo. Cel mai apropiat oraș mai mare era Terrace, aflat la o distanță de patruzeci de minute, iar drumul trecea pe o șosea cu serpentine prin munți. Mergeam în Terrace deseori la biserică și pentru cumpărături.

Într-o zi, pe drumul de întoarcere din Terrace în Kitimat, eram foarte obosită și am ațipit la volan. Mașina a trecut peste marcajul rezonator aflat pe marginea șoselei și asta m-a trezit. Când am deschis ochii, am realizat că ieșeam de pe stradă în timp ce mașina se apropia de un pod, și rapid am tras de volan ca să mă întorc înapoi, pe șosea. Îngerul meu păzitor lucra peste program. I-am mulțumit Domnului pentru grija atentă pe care mi-a purtat-o și pentru adrenalina care m-a ajutat să ajung în siguranță acasă după aceea.

Într-o altă ocazie rămăsesem în Terrace, în Sabat, după biserică, și apoi mersesem acasă la cineva pentru prânz și părtășie. Soarele a apus foarte devreme și s-a făcut întuneric repede. Drumul înapoi spre Kitimat nu era iluminat. Când conduc, Îl rog pe Domnul să aibă milă de noi pe drum și să ne păzească de rele și pericole. După ce am condus o parte din drum, am văzut o pereche de ochi galbeni strălucind prin parbriz. Am apăsat imediat pe pedala de frână, în timp ce ochii au trecut prin fața mea și un elan imens a traversat strada prin fața mașinii. Nici nu vreau să îmi imaginez ce devastator ar fi fost dacă loveam acel elan. Un alt incident evitat la limită!

Acum câțiva ani, când locuiam încă în Leduc și lucram în nordul orașului Edmonton, am luat-o pe Alyssa de la școală și mergeam spre casă pe șosea. Era trafic, iar eu eram epuizată. Am ațipit la volan și m-am trezit când am auzit sirenele mașinilor de urgență. Nu am văzut nicăieri vreo mașină de urgență. Domnul ne protejase din nou.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru că ne păzești de orice pericol și lucru rău!

autor: Noella (Jumpp) Baird

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor