SALVAREA BEBELUȘULUI

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine.
Isaia 41:10

Cei doi fii ai mei sunt „bebeluși-minune”. Eram însărcinată cu primul nostru copil, când o doamnă doctor care mă examina i-a pus pe neașteptate soțului meu această întrebare tulburătoare: „Sunteți sigur că doriți să avortați bebelușul?”

„Nu, vreau să salvez bebelușul!” a răspuns soțul meu șocat.

„Oh, atunci totul este în regulă”, i-a răspuns doctorița cu un zâmbet larg. „Sunt bucuroasă să vă spun că soția dumneavoastră este sănătoasă și bebelușul crește bine.” Apoi s-a întors în camera de consult, unde eu o așteptam. „Puteți să vă pregătiți să mergeți acasă. Totul este în regulă.” În sala de așteptare, l-am găsit pe soțul meu cu fața palidă. Mi-a spus despre întrebarea doctoriței. În timpul primei mele sarcini, eram în Brazilia, în vizită la fratele soțului meu. Pentru că nu mă simțeam foarte bine, am întrebat dacă aș putea merge la un doctor pentru a verifica sănătatea bebelușului meu nenăscut. Cumnatul meu (care practică spiritualismul) ne-a recomandat o doamnă doctor. Curând după aceea, am aflat că el îi ceruse să avorteze fătul fără să ne consulte. Dacă ea nu l-ar fi întrebat pe soțul meu, ne-am fi putut pierde primul copil fără să știm de ce. Soțul meu a căutat un hotel în care să stăm, și am plecat din casa fratelui său pentru a evita o confruntare.

Câțiva ani mai târziu, într-o perioadă în care nu mă simțeam bine, am încercat să îmi fac o programare la doctorița mea – însă am aflat că era în concediu. Un alt doctor care m-a consultat m-a trimis să fac o radiografie cu bariu și șapte radiografii pentru întregul corp. Acestea nu au scos nimic la iveală. Când s-a întors din concediu, am putut să merg din nou la doctorița mea. Ea doar a apăsat pe abdomenul meu și a declarat: „Sunteți însărcinată.” Am înghețat. Apoi a continuat: „Sunteți prea înaintată în vârstă pentru a avea o naștere normală. E foarte posibil să nașteți un copil cu dizabilități. Ar trebui probabil să avortați copilul. De fapt, ați putea cu ușurință să dați în judecată personalul medical care v-a diagnosticat greșit și v-a tratat înainte de a vă putea consulta eu.” Din nou, am decis să refuz avortul. Pur și simplu mi-am predat viitorul copil în mâinile Dumnezeului Creator.

„Ar trebui să asculți de doctorița ta”, m-a certat cineva. „Știu pe cineva în aceeași situație ca tine care a avut un bebeluș orb.”

Doar soțul meu m-a susținut cu rugăciune în decizia de a face lucrul corect onorând viața umană. Iar astăzi cei doi fii ai noștri sunt minuni ale harului lui Dumnezeu.

autor: Monique Lombart de Oliveira

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video