ATINGEREA LUI ISUS – partea 2

Dar Isus a luat cuvântul şi a zis: „Lăsaţi-i! Până aici!” Şi S-a atins de urechea omului aceluia şi l-a vindecat.
Luca 22:51

Multe versete din evanghelii arată că Isus manifesta compasiune și îi vindeca pe cei bolnavi. Adesea, povestirile descriu cum Isus îi vindeca pe oameni prin atingere. Isus a atins mâna soacrei lui Petru și a lăsat-o febra (Matei 8:15). El a atins sicriul fiului văduvei din Nain, iar tânărul a revenit la viață (Luca 7:14). Pentru a-l vindeca pe surdomut, El i-a atins urechile și limba (Marcu 7:33,34). El a redat vederea orbilor – El atinge ochii omului născut orb (Ioan 9:6); El atinge ochii celor doi orbi (Matei 9:29); și atinge ochii altor doi oameni orbi pe ultimul drum către Ierusalim (Matei 20:34). 

În alte ocazii, atingerea Lui aduce mai mult decât vindecare fizică. El ia copilașii în brațele Sale și Își pune mâinile peste ei pentru a le da o binecuvântare (Marcu 10:16). Se roagă pentru copii în timp ce Își pune mâinile peste ei (Matei 19:15). În ocazia Schimbării la Față, ucenicii cad la pământ de frica norului și a vocii din ceruri, dar Isus vine la ei și îi atinge, spunându-le să nu le fie frică (Matei 17:7). Isus întinde mâna și îl prinde pe Petru pentru a-l salva de la înec (Matei 14:31).

Apoi, imaginează-ți următorul lucru: în timp ce Isus este prins în Ghetsimani, El atinge urechea robului marelui-preot și o reface după ce Petru o tăiase. Iată-L cu câteva ore înainte de moartea Sa încă întinzând mâna, atingând, vindecând – chiar și pe dușmanii Săi. Ce Mântuitor iubitor și plin de compasiune!

Îmi place să mă gândesc la aceste povestiri despre atingerea lui Isus pentru că El încă Își dorește să ne atingă viețile. Când suntem înfricoșați, înspăimântați sau tulburați, El este gata să ne atingă cu pacea Sa, calmul Său și prezența Sa. El ne cunoaște nevoile, dorințele și știe ceea ce este cel mai bine pentru noi. Textele din Evrei 4:14-16 ne spun: „Astfel, fiindcă avem un Mare-Preot însemnat, care a străbătut cerurile, pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, să rămânem tari în mărturisirea noastră. Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care, în toate lucrurile, a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.”

Fie ca atingerea Lui plină de dragoste, putere și curaj să atingă și viața ta!

autor: Myrna Hanna

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor