NICIUN DETALIU NU ESTE PREA MIC PENTRU O DRAGOSTE ATÂT DE MARE

Să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care sunt lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos.
Efeseni 3:18

Vecinul nostru, Richard, a cumpărat o casă în apropierea noastră și a început să o renoveze, iar recent ne-a invitat pe soțul meu, Carl, și pe mine să mergem să vedem progresul. Am pășit într-o casă frumoasă – mare, spațioasă și elegantă, cu tot felul de detalii personalizate fascinante, instalații unicat, ornamentații elegante, și influențe exotice. Bucătăria era visul oricărei femei; pardoseala din baie era încălzită; dormitorul avea niște uși splendide, care încadrau priveliștea perfectă a lacului. Casa era ca o operă de artă. Motivul pentru care ajunsese așa mi-a atras atenția: Richard și-a dat toată silința să creeze casa visurilor pentru soția lui cu care era căsătorit de patruzeci de ani. În ultimele optsprezece luni, singurul lui scop a fost să împlinească, până în cele mai mici detalii, tot ceea ce soția lui visase cu privire la acea casă, indiferent cât timp i-ar fi luat. A scos și a revopsit podeaua de lemn dintr-un hol de trei ori înainte de a nimeri nuanța perfectă. De ce? „Pentru că am vrut să fie exact ceea ce își dorește ea.” Fața lui nu trăda nicio urmă de resentiment sau nerăbdare, ci doar dragoste și bucurie.

Atunci, mintea mea s-a îndreptat către sanctuar. Chiar dacă de-a lungul vieții am studiat de multe ori despre el, am citit din nou instrucțiunile multe și detaliate care se găsesc în Exodul, Leviticul și Numeri. Dacă sunt sinceră, în trecut întotdeauna mi s-a părut că Dumnezeu a fost incredibil de specific și orientat pe reguli, și că niciun detaliu nu a fost prea mic pentru ca El să îl reglementeze prin legi. Totuși, începusem să înțeleg că poate sanctuarul ne oferă o licărire a unei minți atât de mărețe, de omnisciente și omniprezente, încât nici cel mai mic detaliu al unui microb nu poate scăpa gândurilor, atenției și planificării Sale.

După ce am vizitat casa lui Richard, am înțeles ceva și mai măreț decât modul în care lucrează mintea infinită a lui Dumnezeu. În mod asemănător cu atenția pe care a investit-o Richard în fiecare detaliu din casă, pentru că o iubește pe soția lui și dorește să o bucure și să îi ofere cele mai bune lucruri, caracterul detaliat al sanctuarului este o revărsare a planificării lui Dumnezeu pe care a făcut-o pentru fiecare aspect al răscumpărării noastre datorită dragostei Lui eterne pentru noi. Instrucțiunile multe și detaliate cu privire la sanctuar ne oferă doar o mică fereastră prin care putem înțelege „lărgimea, lungimea, înălțimea și adâncimea dragostei Lui”!

autor: Rachel Williams-Smith

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor